Direcció General de Comunicació

Unsplash

El Govern millora la qualitat de l'ocupació i del servei públic del personal auxiliar de la Generalitat als centres educatius

query_builder   1 març 2023 18:59

event_note Nota de premsa

El Govern millora la qualitat de l'ocupació i del servei públic del personal auxiliar de la Generalitat als centres educatius

  1. Tots els llocs de treball de personal auxiliar administratiu dels centres docents de la Generalitat passen a ser de jornada completa
  2. La mesura afecta 856 places i té un cost de 9,3 milions d’euros
  3. Respon a la voluntat d'oferir una ocupació pública de qualitat i prestar un millor servei a la ciutadania


La Comissió Tècnica de Funció Pública va aprovar ahir la modificació de 856 llocs de treball del cos d’auxiliars administratius de centres educatius catalans, que han passat de mitja jornada a llocs de jornada complerta, amb un cost de 9,3 milions d’euros.

Amb aquesta modificació, la Generalitat de Catalunya afirma la voluntat d'oferir una ocupació pública de qualitat i millorar la prestació del servei, en aquest cas, en l'àmbit dels centres docents.

Aquesta mesura dona compliment a l’acord del passat 7 de desembre de 2022, adoptat pel Grup de Treball d’Estabilització i Reducció de la Temporalitat, on estan representades les organitzacions sindicals i l’Administració de la Generalitat, pel qual ja es van modificar 312 llocs de treball que van passar a ser de jornada sencera. I, fruit de l’estudi que es va acordar realitzar, s’ha estès la mesura de passar a jornades senceres fins a un total de 1.168 llocs.

Així doncs, el Govern eixampla l’acord per ampliar la jornada a tots els llocs de treball de personal auxiliar administratiu adscrits a centres docents amb jornada inferior a la normal, no només els relacionats amb el procés d'estabilització.

El Personal d’Administració i Serveis (PAS) duu a terme una important tasca en el funcionament diari d’escoles i instituts. Així, entre d’altres qüestions, s’ocupen de a gestió administrativa dels processos de preinscripció i matriculació d’alumnes, i de la tramitació administrativa dels documents acadèmics: llibres d’escolaritat, historials acadèmics, títols, o beques i ajuts, per exemple.

Funció pública
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia