President

El president Aragonès ha presentat el model de comissaria de proximitat de Mossos

President Aragonès: "Amb la nova comissaria de Manresa inaugurem un nou model policial: més proper a la gent i més vinculat al territori"

query_builder   2 març 2023 14:50

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Amb la nova comissaria de Manresa inaugurem un nou model policial: més proper a la gent i més vinculat al territori"

  1. El Govern obrirà la primera comissaria de proximitat del país a Manresa, com a model de la policia propera que impulsa el Govern
  2. En total, hi haurà deu comissaries de proximitat a tot el territori català, una aposta per tenir presència directa als centres de les ciutats
  3. El cap de l’Executiu expressa “tot el suport” a les víctimes del cas de Sallent i “l’acompanyament a la comunitat educativa” davant uns fets “greus i complexos”
El president Aragonès ha presentat el model de comissaries de proximitat de Mossos
El president Aragonès ha presentat el model de comissaries de proximitat de Mossos
{"name":"2023/03/02/14/34/882a5a72-2a7c-4e6e-a77b-e0b6befcfd9c.JPG","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":2877747}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller del Departament d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, i de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia, ha visitat aquest matí l’edifici que ubicarà la futura comissaria de proximitat de Manresa. Situada al centre de la ciutat, l’equipament serà compartit entre Mossos d’Esquadra i Policia Local i es convertirà en la primera comissaria de proximitat del territori.

“Amb aquesta nova comissaria inaugurem un nou model policial arreu del país: més proper a la ciutadania, més proper a la gent, més vinculat al territori i amb més presència al carrer”, ha remarcat el cap del Govern durant la visita, sobretot, ha afegit, “per actuar en l’àmbit preventiu, d’acompanyament i d’informació, i contribuir a aquest sentiment de seguretat que la ciutadania arreu del país ha de tenir”.

El president ha destacat que aquest model de seguretat “no el construïm sols”, sinó “sumant esforços, sumant experiència i recursos de diferents administracions, a partir de la cooperació i el treball compartit”, amb l’únic objectiu, ha ressaltat, “que la ciutadania de Catalunya estigui més segura i se senti més segura”.

Per al cap del Govern, la base d’aquestes comissaries de proximitat és “afavorir” el treball conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local, i ha subratllat el fet que se situaran “al centre de les ciutats, en àmbits molt concorreguts, on hi ha molta activitat social i econòmica; és a dir, situant-les a la vora d’on passen les coses”.

“Guanyarem eficàcia i capacitat de reacció”, ha insistit el president, “facilitant la col·laboració amb el teixit social, econòmic, cívic i cultural de les ciutats”, i , sobretot, “reforçant aquesta confiança de la ciutadania, que noti més a prop la policia local i els mossos en moments de més necessitat”.

El president ha destacat que aquest model de proximitat dels cossos de seguretat serà “un dels grans projectes del Govern”, durant aquesta legislatura, “construint-ne una desena a diferents ciutats de tot el país”. Així, el cap de Govern ha detallat que, a més de la comissaria de Manresa, s’impulsaran les comissaries de proximitat de “Tarragona, Moià i una al centre de Barcelona, concretament al carrer Pau Claris”.

Pere Aragonès ha deixat clar que el Govern “no escatima recursos” per “modernitzar i reforçar encara més” el cos del Mossos d’Esquadra, que ja és, ha dit, “un exemple de policia avançada, pionera i propera”. I ha destacat, entre les actuacions dutes a terme en aquest àmbit., la “feminització del cos”;el rejoveniment de la plantilla”, amb la incorporació de 1.700 agents nous i obrint places per formar-ne 840, i la dotació del cos amb “uniformes i vehicles més nous i més segurs”. Unes actuacions que ara es complementen “amb noves formes de treballar, com les comissaries de proximitat”, ha manifestat.

“Més mossos, més propers a la ciutadania i amb més eines per poder oferir la millor seguretat a la ciutadania, condició indispensable perquè tothom esdevingui un ciutadà lliure”, ha reblat Pere Aragonès.

Comissaria de proximitat de Manresa

A finals de la setmana passada es va firmar el conveni entre el Departament d’Interior i l’Ajuntament de Manresa que farà possible la comissaria de proximitat de la ciutat. Es preveu que el tercer trimestre d’enguany comencin les obres, amb una durada prevista de 4 mesos.

La integració de Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Manresa en un mateix espai reforçarà la presència directa dels cossos de seguretat i permetrà optimitzar millor l’espai, unificar criteris d’actuació i esdevenir un referent per a la ciutadania, sobretot en els àmbits d’atenció al ciutadà i la vigilància.

La comissaria estarà ubicada al Passeig de la República, al centre de la ciutat, i permetrà potenciar el patrullatge a peu dels cossos policials i la col·laboració amb el teixit social, cultural i econòmic de la ciutat.

10 comissaries de proximitat arreu del país

La proximitat al territori és un dels eixos del Govern en la gestió de la seguretat i les emergències i, en aquest sentit, s’impulsaran fins a deu comissaries de proximitat en diversos punts del territori per donar resposta a les necessitats de pobles i ciutats.

L’objectiu és reforçar la seguretat als centres de les ciutats, en aquelles poblacions on la comissaria dels Mossos queda ubicada als afores, per tal de fomentar la proximitat dels agents policials a la ciutadania.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va anunciar a finals del 2022 la ubicació d’una nova comissaria de proximitat a l’interior de l’estació d’autobusos de Tarragona, en un espai compartit entre Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana i que serà realitat el primer trimestre del 2024.

“La salut mental dels nostres joves ens preocupa”

En referència al cas de Sallent, el cap de l’Executiu ha mostrat “tot el suport i solidaritat cap a les víctimes i el seu entorn més immediat”, així com “el suport i l’acompanyament necessari a la comunitat educativa” davant uns fets que ha qualificat “d’extremadament greus i complexos”.

Aragonès ha assegurat que “la salut mental dels nostres joves ens preocupa” i que per això “el Govern ha actuat des del primer dia donant suport a l’àmbit de la salut mental dels joves”, reforçant els serveis del sistema de salut des de l’àmbit hospitalari, introduint la figura del referent del benestar emocional o afavorint la inserció laboral dels joves amb problemes de salut mental amb programes com el d’"Ocells de Foc". Malgrat aquests avenços, el president ha assenyalat que “caldrà posar-hi molts més esforços perquè cada jove que es treu la vida és un fracàs col·lectiu com a societat”.

En relació a la investigació del cas de Sallent per part del Departament d’Educació, el cap de l’Executiu ha remarcat que “volem deixar treballar la Inspecció amb tranquil·litat i sense pressions” perquè “serà la millor garantia que es podrà tenir tot el coneixement i, a partir d’aquí, prendre les actuacions que siguin necessàries”.

3  

Imatges

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte 1970167

Fotografia de l'acte 2

Fotografia de l'acte 2 2120598

Fotografia de l'acte 3

Fotografia de l'acte 3 2296266

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia