Empresa i Treball

Barcelona acollirà la Conferència del Decenni de l'Oceà de l'ONU del 2024

Barcelona acollirà la Conferència del Decenni de l'Oceà de l'ONU del 2024

query_builder   2 març 2023 16:23

event_note Nota de premsa

Barcelona acollirà la Conferència del Decenni de l'Oceà de l'ONU del 2024

Un esdeveniment per buscar solucions basades en la ciència per a un oceà sostenible

Tres anys després de l'inici del Decenni de les Nacions Unides de les Ciències Oceàniques per al Desenvolupament Sostenible (2021-2030), Barcelona serà la seu de la Conferència del Decenni de l'Oceà de l'ONU del 2024, un esdeveniment que reunirà la comunitat i els socis del Decenni per celebrar els èxits assolits i establir prioritats conjuntes per al futur.

La Conferència tindrà lloc del 10 al 12 d'abril de 2024 i està organitzada per la Comissió Oceanogràfica Intergovernamental de la UNESCO, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Fundació Barcelona Capital Nàutica, i el Comitè Nacional del Decenni de l'Oceà d'Espanya, liderat pel Ministeri de Ciència i Innovació a través del CSIC.

“Catalunya té una llarga tradició com a centre d'investigació marina i ciències del mar i com a hub marítim, amb un fort compromís amb la sostenibilitat. Aquesta sinergia amb la visió d'Ocean Decade converteix Catalunya i Barcelona en un lloc ideal per a la primera reunió en persona de la comunitat mundial d'Ocean Decade des de l’inici, el 2021”, ha explicat el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent.

“És un honor per a la ciutat de Barcelona acollir un congrés de tanta rellevància per al nostre planeta. Som una ciutat de mar, i el mar està en la nostra identitat, cultura i economia. Barcelona impulsa l'economia blava per crear empreses i ocupació de qualitat, tot sumant-hi sostenibilitat mediambiental”, segons ha destacat la tercera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet.

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha elogiat que aquesta Conferència tingui lloc a Barcelona, perquè “enforteix el compromís d'Espanya amb l'economia blava i el desenvolupament sostenible de l'oceà i, a més, confirma el posicionament del nostre país en les ciències marines”.

L'esdeveniment oferirà una oportunitat única perquè governs, líders, sectors marítims, agents filantrops, universitats, sectors privats i ONG, així com també altres actors, reflexionin sobre els assoliments dels tres primers anys del Decenni de l'Oceà i defineixin una visió col·lectiva per al futur, amb l'objectiu de generar el coneixement necessari per trobar solucions basades en la ciència, relacionades amb els desafiaments globals, com ara el canvi climàtic, la seguretat alimentària, la conservació de la biodiversitat, l'economia oceànica sostenible, la contaminació i els perills naturals. La Conferència inclourà exemples concrets i millors pràctiques en ciència oceànica per oferir “la ciència que necessitem per a l'oceà que volem”.

Abans i després de la conferència principal, es duran a terme una sèrie d'esdeveniments nacionals i internacionals relacionats i d'alt nivell, així com esdeveniments paral·lels, exhibicions i esdeveniments de treball en xarxa (networking) rellevants per als temes de la Conferència.

Vladimir Ryabinin, secretari executiu de la COI-UNESCO, ha destacat la importància de la Conferència com una oportunitat perquè actors de tot el món reflexionin col·lectivament sobre l'ús de la ciència i el coneixement per a la gestió sostenible dels oceans i aplanin el camí per al futur del Decenni.

Pròximament es donaran a conèixer més detalls sobre el programa, el procés de registre i les convocatòries de propostes per als esdeveniments paral·lels. Si voleu rebre actualitzacions, us podeu registrar aquí.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia