Cultura

Foto

La nova rehabilitació del Reial Alfolí de Gerri de la Sal millora l'accessibilitat física a l'edifici

query_builder   2 març 2023 18:00

event_note Nota de premsa

La nova rehabilitació del Reial Alfolí de Gerri de la Sal millora l'accessibilitat física a l'edifici

  1. La instal·lació d’un ascensor i l’adequació del pati interior de l’Alfolí potencien l’ús públic de l’edifici i la seva aportació al desenvolupament econòmic i cultural del territori
  2. L’edifici és la seu del Museu de Gerri de la Sal, el qual mostra el procés d’elaboració, emmagatzematge i transport de la sal, així com la importància d’aquest producte per al poble i la comarca


Foto{"name":"2023/03/02/17/14/a49bc8c2-d2f5-47f5-9086-984c917489be.jpg","author":"Patrimoni","type":"0","location":"0","weight":974066}


Avui s’han inaugurat les obres de remodelació de l’edifici del Reial Alfolí de Gerri de la Sal (Baix Pallars), actualment seu del Museu de Gerri de la Sal. Les actuacions han consistit en la instal·lació d’un ascensor per garantir l’accessibilitat física a totes les sales de l'edifici i en l’adequació del pati interior de l’Alfolí. Amb aquesta remodelació, promoguda pel Departament de Cultura, l’Ajuntament del Baix Pallars i INCASÒL, es vol impulsar l’ús públic de l’Alfolí i potenciar el desenvolupament cultural i econòmic del territori.

Les obres del pati han inclòs la desbrossada de vegetació i brutícia, i la creació de dos nivells per permetre l’accés de manteniment i l’estada dels usuaris de la botiga del Museu.

En l’acte inaugural han participat la directora general del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández; l’alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella; la directora de l’Incasòl, Elisabet Cirici; el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Albert Turull; el director dels Serveis Territorials d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran, Ramon Jordana; el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos L. Isus; així com diversos alcaldes de la comarca i membres del Geoparc Orígens.

L’Alfolí (antic magatzem de sal) i les salines fan del poble de Gerri de la Sal un notable indret patrimonial de Catalunya. L’Alfolí acull en l’actualitat el Museu de Gerri de la Sal, centre d’interpretació de l’activitat salinera; un espai singular de degustació i venda de productes autòctons de qualitat, i sales aptes per albergar qualsevol acte social i/o cultural.


El Museu de Gerri de la Sal

El Museu es troba situat en l’antic magatzem de la sal o Reial Alfolí, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1995 i que data del segle XVIII. Mostra com es treballava la sal al salí i la seva manipulació fins a la comercialització.

La visita al museu consta de dues parts. La planta baixa de l’edifici és un passeig per les sales de l’antic magatzem de l’Alfolí, on s’explica el procés d’elaboració de la sal, les feines que s’hi duien a terme, l’emmagatzematge i el transport de la sal i la importància d’aquest producte per al poble i la comarca. A la primera planta es fa un recorregut per la importància de la sal al llarg de la història arreu del món.

El Museu de Gerri de la Sal forma part del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), una xarxa de 26 museus que expliquen la industrialització al nostre país.Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia