Empresa i Treball

El conseller durant l'atenció als mitjans de comunicació

Les empreses catalanes participants als espais del Govern al MWC preveuen generar més de 15MEUR de volum de negoci

query_builder   2 març 2023 17:27

event_note Nota de premsa

Les empreses catalanes participants als espais del Govern al MWC preveuen generar més de 15MEUR de volum de negoci

  1. Segons dades d’ACCIÓ, les 104 empreses i startups que han comptat amb un estand als pavellons del Govern al MWC i el 4YFN han mantingut gairebé 6.000 reunions i visites de negoci durant l’esdeveniment
  2. Un total de 18.500 persones han passat pel pavelló de Catalunya al MWC, la xifra més elevada de la història i un 23% més que el 2019, la darrera edició abans de la pandèmia
  3. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha assegurat que “aquestes dades reforcen l’aposta del Govern per enfortir els lligams del MWC amb tot l’ecosistema tecnològic i digital del país”
El conseller durant l'atenció als mitjans de comunicació
El conseller durant l'atenció als mitjans de comunicació
{"name":"2023/03/02/17/26/9a674207-3711-493c-8192-ba63d1e1f8ea.jpg","author":"DEMT","type":"0","location":"0","weight":2028315}

Les 104 empreses catalanes que han participat al MWC i al 4YFN mitjançant els espais habilitats per la Generalitat de Catalunya preveuen generar més de 15 milions d’euros de volum de negoci els propers 12 mesos gràcies a les reunions i visites mantingudes durant el congrés, segons dades d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-. Ho ha anunciat aquest dijous a la tarda el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió.

Torrent ha donat a conèixer que el 19% del centenar d’empreses catalanes ja ha tancat algun acord durant el congrés i que aquestes dades no són definitives perquè les empreses poden tancar nous acords durant els pròxims mesos. El conseller ha explicat que durant els quatre dies de l’esdeveniment aquestes empreses han mantingut gairebé 6.000 reunions i visites, un 52% de les quals amb professionals estrangers.

Per Torrent, “es posa de manifest l’impacte que té per al teixit productiu que el MWC se celebri a Catalunya, el millor aparador internacional perquè les empreses catalanes puguin presentar la seva tecnologia al món”. El conseller ha destacat que avui “finalitza el Mobile de la recuperació, el primer amb el que iniciem aquesta relació a llarg termini que va fins el 2030, tot i que segur que s’ampliarà molt més enllà”. En aquest sentit, el titular d’Empresa i Treball ha subratllat que “l’impacte que té el Mobile pel país va molt més enllà del propi esdeveniment, com ho certifica el fet que estiguem esdevenint un hub tecnològic de referència el sud d’Europa”.

De fet, un total de 18.500 persones han passat pel pavelló de la Generalitat de Catalunya al MWC, que ha acollit 48 empreses i una demostració tecnològica d’intel·ligència artificial aplicada a robots als serveis de les persones. Es tracta de la xifra més elevada de la història i un 23,3% més que el 2019, la darrera edició abans de la pandèmia. “Dit d’una altra manera: un 21% de professionals que han assistit al MWC ha passat pel pavelló de Catalunya i ha pogut conèixer el talent, la tecnologia i les empreses del nostre país”, ha resumit Torrent. El conseller d’Empresa i Treball ha destacat que “aquestes dades reforcen l’aposta del Govern per enfortir els lligams del Mobile amb tot l’ecosistema tecnològic i digital del país. Tenim el talent i les idees, i el Mobile és una plataforma única per fer-lo arribar a tot el món".

Presència catalana al MWC

El Departament d’Empresa i Treball ha facilitat enguany la presència de 104 empreses i startups al congrés -un 20% més que l’any passat- amb l’objectiu de trobar inversors, conèixer socis i nous clients, guanyar visibilitat i obrir nous mercats internacionals. En concret, 48 empreses han estat ubicades al pavelló de la Generalitat al MWC i 56, al del 4YFN.

Sota el lema ‘Quan la intel·ligència artificial connecta amb les persones’, l’estand de la Generalitat al MWC ha ofert una ‘demo’ que ha consistit en una recreació teatralitzada i amb elements audiovisuals de tres escenes de la vida quotidiana de dues persones (un home gran i la seva filla) que interactuen amb tres robots dotats d’IA a casa seva, a la feina i en un entorn mèdic.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ

1  

Imatges

El conseller durant l'atenció als mitjans de comunicació

El conseller durant l'atenció als mitjans de comunicació 2028315

Empresa
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia