Bombers

Els Bombers i les Bomberes t¿acompanyen a donar sang - Campanya 2023

En marxa la novena edició de la campanya "Els Bombers i les Bomberes t'acompanyen a donar sang" amb l'objectiu d'aconseguir 3.500 donacions

query_builder   2 març 2023 20:32

event_note Nota de premsa

En marxa la novena edició de la campanya "Els Bombers i les Bomberes t'acompanyen a donar sang" amb l'objectiu d'aconseguir 3.500 donacions

  1. Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits tornen a col·laborar amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa
  2. Els bombers i les bomberes de Catalunya s’han implicat per ajudar a omplir les lliteres de donació en més 40 campanyes arreu del territori
  3. Al web donarsang.gencat.cat/bombers es pot reservar hora per donar sang en aquesta campanya

Arriba març i amb ell, la 9a edició de la campanya Els Bombers i les Bomberes t’acompanyen a donar sang, que suma esforços entre Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits.

Més d’una vintena de parcs de bombers dinamitzen les prop de 40 campanyes per aconseguir que 3.500 persones hi vinguin a donar sang. Unes donacions que són imprescindibles per remuntar les reserves de sang abans dels festius de Setmana Santa, quan acostumen a baixar al voltant del 25%.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves de sang en uns nivells òptims.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen al cap de cinc dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

La il·lusió, el fil conductor de la campanya

És el primer any que aquesta campanya recupera l’ambient festiu, participatiu i social després de tres edicions marcades per les restriccions de la pandèmia. Per aquest motiu, enguany, el fil conductor de la jornada és la il·lusió, la il·lusió de tornar a celebrar.

Així ho han expressat l’Eva Merino, el Carles Muriana, el Jaume Escrigas i en Roger Besora, bombers adscrits al parc de Prat de Lluçanès que han protagonitzat la imatge del cartell d’enguany.

Al web donarsang.gencat.cat/bombers pots trobar totes les campanyes implicades en la iniciativa. I és que els espais de donació comptaran amb la presència de bomberes i bombers. En algunes d’aquestes campanyes, la donació de sang estarà acompanyada d’exhibicions de vehicles, excarceracions, demostracions de rescats i activitats per als més menuts.

Els Bombers i les Bomberes t’acompanyen a donar sang també compta amb la col·laboració de diversos Ajuntaments que s’han implicat en la realització de les campanyes per dinamitzar les jornades. En aquesta mateixa línia, cal destacar que les donacions de sang a algunes de les ciutats es faran a les seus dels mateixos consistoris.

Dona sang i emporta’t un clauer

En agraïment a la seva donació, totes les persones que vinguin a donar sang a la nova edició de la campanya rebran un obsequi especial: un clauer amb la forma d’un casc de bombers.

Dates i llocs de les jornades de donació:

Les col·lectes que formen part de la campanya Els Bombers i les Bomberes t’acompanyen a donar sang, prèvia reserva de l’hora a través de la pàgina web donarsang.gencat.cat/bombers són:

Divendres, 3 de març: Caldes de Montbui (Les cases dels Mestres) i Mollet del Vallès (Mercat Vell)

Dissabte, 4 de març: Caldes de Montbui (Les cases dels Mestres) i Figueres (Bus)

Dilluns, 6 de març: Vilafranca del Penedès (Carpa)

Divendres, 10 de març: Torelló (Escola Marta Mata)

Dissabte, 11 de març: Badalona (Carpa), Torroella de Montgrí (Museu de la Mediterrània) i Esparreguera(Teatre de la Passió)

Dilluns, 13 de març: Vielha (Palau d’Esports) i Martorell (Espai Jove Punt Nord)

Dimarts, 14 de març: Sant Feliu de Llobregat (cc. Tovalloles)

Dimecres, 15 de març: Berga (Hotel d’entitats)

Dijous, 16 de març: Maçanet de la Selva (Can Felló), Berga (Hotel d’Entitats) i Manresa (Fundació Althaia-Hosp.St.Joan de Déu)

Dissabte, 18 de març: Terrassa (Ajuntament), Sabadell (Carpa), Badalona (Carpa) i Calella (Fàbrica de Llobet)

Diumenge, 19 març:Calella (Fàbrica de Llobet) i Castellar del Vallès (Bus)

Dimecres, 22 de març: Amposta

Divendres, 24 març: Girona (Bus Plaça Catalunya)

Dissabte, 25 de març: Hospitalet de Llobregat (Bus Parc de Bombers)

Diumenge, 26 març: Puig-reig (La Sala)

Dilluns, 27 març: Granollers (La Parròquia)

Igualment, els Bombers de la Generalitat col·laboraran amb el Banc de Sang en altres jornades, que també formen part de la campanya Els Bombers i les Bomberes t’acompanyen a donar sang encara que estiguin fora de les dates emmarcades en la campanya.

Dissabte, 8 d’abril: Prats de Lluçanès (L’Espai)*

Diumenge, 9 d’abril: Prats de Lluçanès (L’Espai)* i Sant Llorenç de Morunys*

Dimarts, 11 d’abril: Solsona*

Dimarts, 11 d’abril: Sant Feliu de Llobregat (CC. Tovalloles)*

Dissabte, 15 d’abril: Malgrat de Mar (Carpa Parc Francesc Macià)* i Tordera (Carpa)*

Divendres, 21 d’abril: Tortosa (Marató)*

Dilluns, 27 abril: Gavà (Carpa)*

Al dossier adjunt s'hi adjunten dades de recollida de sang en campanyes anteriors.

1  

Fitxers adjunts

Dossier Els Bombers i les Bomberes t'acompanyen a donar sang 2023

Dossier Els Bombers i les Bomberes t'acompanyen a donar sang 2023
PDF | 1022499

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia