Empresa i Treball

emt

El Govern i l'Ajuntament de Figueres transformaran l'antiga presó de la ciutat en un espai de promoció econòmica i social

query_builder   3 març 2023 13:04

event_note Nota de premsa

El Govern i l'Ajuntament de Figueres transformaran l'antiga presó de la ciutat en un espai de promoció econòmica i social

  1. Amb un pressupost de 6,9 milions d’euros per adequar l’espai, el recinte esdevindrà un punt de referència a nivell comarcal que concentrarà els serveis d’ocupació, formació i atenció a les empreses
  2. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha afirmat que amb el projecte neix un espai transformador per a la comarca que suposa “una història d’èxit”

L’antiga presó de Figueres es convertirà en un espai punter de promoció i desenvolupament econòmic i social que acollirà les noves dependències del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i espais de formació en àmbits com l’electromecànica o les indústries alimentàries. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, el director del SOC, Juan José Torres i López, i l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó i Saus, han presentat aquest matí el projecte, que comptarà amb un pressupost de 6’9 milions d’euros per adequar l’espai. A l’acte també hi ha assistit el secretari de Treball, Enric Vinaixa i Bonet.

L’antiga presó de Figueres és un edifici que data de l’any 1917 i va deixar de funcionar com a centre penitenciari el 2014. Aquesta legislatura, el Departament d’Empresa i Treball, mitjançant el SOC, juntament amb l’Ajuntament de Figueres, han treballat en un projecte de remodelació de l’edifici per concentrar els serveis d’ocupació, formació i atenció a les empreses.

El conseller Torrent ha manifestat que “estem davant d’una història d’èxit” perquè aquesta remodelació compta amb tres grans instruments: “la nova oficina de treball, l’espai SOC empresa i l’aulari dedicat a laformació”. “Són tres instruments –ha afegit- que donen resposta a tres voluntats: dinamitzar l’entorn urbà del que era la presó, millorar la resposta ocupacional de la comarca i també potenciar la vinculació amb la Formació Professional Ocupacional que necessita el territori”. Una reformulació de l’espai, ha dit, que té mirada de futur i que va lligat a les polítiques transformadores que lidera el Govern.

Per altra banda, el director del SOC, Juan José Torres, ha explicat queun dels objectius de l’Espai Azemar “és potenciar la connexió entre la demanda del món laboral i la de les empreses”.

L’alcaldessa Lladó ha declarat que “amb l’Espai Azemar no només trenquem els murs externs de l’antiga presó, sinó que també trenquem les barreres administratives entre les diferents administracions en benefici de les persones de Figueres i de la comarca”.

El projecte

Les obres finalitzaran l’any 2025 i les actuacions previstes permetran instal·lar a l’antiga presó els següents serveis:

  1. Oficina de Treball del SOC i el SEPE. L’espai central es transformarà en una moderna oficina de treball per atendre la ciutadania, amb espais comuns, sala d’actes, espai de cerca intensiva de feina i punts d’atenció personalitzada i orientació professional.
  2. SOC_EMPRESA. Aquest espai aglutinarà tots els serveis integrals per reforçar l’atenció a les empreses. Serà un punt de referència per a tot l’Alt Empordà pel que fa a la captació i gestió d’ofertes, l’emprenedoria, la millora de la competitivitat del teixit econòmic, esdevenint un referent en la descentralització de polítiques en el territori.
  3. Formació. Els antics tallers del CIRE a l’interior de la presó esdevindran un espai on s’impartirà formació professional per a l’ocupació obert a tota la comarca. Donarà resposta a les necessitats de les empreses de diferents sectors. Aquest espai complementarà l’oferta formativa de l’Alt Empordà, convertir-se en referent de la formació professional en sectors com la logística, electromecànica, nutrició, sociosanitari, activitats fisicoesportives al medi natural o les industries alimentàries, entre d’altres.
  4. Espais d’ús comú i compartit per a entitats (auditori, sales de reunions, aules polivalents...)
  5. La resta de l’equipament s’utilitzarà per ubicar-hi espais de suport dels edificis adjacents.

La transformació de l’antiga presó de Figueres en un nou espai de promoció i desenvolupament econòmic i social dona resposta a una reivindicació històrica i esdevindrà un equipament de referència tant per a la ciutat com per a l’Alt Empordà.

Podeu consultar aquí el vídeo de la presentació del projecte de remodelació de l’espai Azemar https://youtu.be/mrm26d2q_xA


6  

Imatges

Fotografia de la visita del conseller Torrent

Fotografia de la visita del conseller Torrent 1866936

Fotografia de la intervenció de l'alcaldessa de Figueres

Fotografia de la intervenció de l'alcaldessa de Figueres 1775643

Fotografia de la intervenció del conseller Torrent

Fotografia de la intervenció del conseller Torrent 1643454

Fotografia de la intervenció del director del SOC

Fotografia de la intervenció del director del SOC 1686364

Fotografia del conseller Torrent i l'alcaldessa de Figueres

Fotografia del conseller Torrent i l'alcaldessa de Figueres 1214726

Fotografia de la intervenció del conseller Torrent

Fotografia de la intervenció del conseller Torrent 1661788

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia