Educació

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, es reuneix amb les direccions dels centres educatius de Manlleu

El Departament d'Educació i l'Ajuntament de Manlleu anuncien que la ciutat disposarà d'un nou Institut Escola

query_builder   3 març 2023 14:11

event_note Nota de premsa

El Departament d'Educació i l'Ajuntament de Manlleu anuncien que la ciutat disposarà d'un nou Institut Escola

  1. La creació d’un Institut Escola i la reubicació de part dels estudis postobligatoris contribuiran a impulsar Manlleu com la ciutat de l’FP a Osona
  2. La reordenació del mapa escolar de la població deixa una proposta formativa equilibrada entre centres públics i concertats i és una aposta clara per la igualtat d’oportunitats i la lluita contra la segregació escolar i urbana
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, es reuneix amb les direccions dels centres educatius de Manlleu{"name":"2023/03/03/14/08/707439f2-ff22-4154-a1c5-81b0b05fe0c6.jpeg","author":"Educació","type":"0","location":"0","weight":89639}


El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat avui un procés de reordenació del mapa escolar de Manlleu de la mà de l’Ajuntament de la localitat, que tindrà lloc al llarg de diferents cursos escolars i es farà seguint criteris de lluita contra la segregació i d’impuls de la Formació Professional a la ciutat i la comarca. El titular d’Educació i l’alcalde de la ciutat, Àlex Garrido, s’han reunit avui amb les direccions dels centres educatius per explicar-los aquestes novetats.


Així, al solar on està ubicat actualment l’Institut del Ter, que té dues línies i ocupa mòduls prefabricats, s’hi farà un nou Institut Escola en un edifici de nova construcció.


A més, l’altre canvi significatiu en l’oferta educativa de la localitat serà que l’edifici que actualment acull l’Escola Puig-Agut acabarà convertint-se en una segona seu de l’Institut Antoni Pous i Argila (un centre de referència que necessita créixer en espais) per acollir part de la seva oferta d’educació postobligatòria.


Aquestes mesures, segons el Departament i el consistori, contribuiran a la lluita contra la segregació escolar i urbana al municipi. Ambdues institucions han destacat l’aposta de Manlleu pel creixement de l’oferta d’FP al nord de la comarca d’Osona. Situar un centre d’ensenyaments postobligatoris al barri de l’Erm, a més, serà una acció que contribuirà a dotar-lo de més serveis i equipaments de ciutat. El centre acollirà alumnat de Manlleu i d’altres poblacions properes.


Visita a Torelló


A més, el conseller d’Educació també ha visitat Torelló, on s’ha reunit amb les direccions dels centres educatius del municipi i amb l’alcaldia. Gonzàlez-Cambray hi ha pogut ressaltar, entre d’altres aspectes, la inversió de prop de 540.000 euros de fons REACT en la millora de l’eficiència energètica i el confort tèrmic de dos centres: l’escola Doctor Fortià Solà i l’Institut Cirviànum.


3 de març de 2022

1  

Imatges

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, es reuneix amb les direccions dels centres educatius de Manlleu

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, es reuneix amb les direccions dels centres educatius de Manlleu 89639

Espais educatius
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia