Empresa i Treball

pixabay

La Generalitat destina 110 milions d'euros en préstecs per finançar projectes d'inversió i de desenvolupament industrial

query_builder   6 març 2023 09:15

event_note Nota de premsa

La Generalitat destina 110 milions d'euros en préstecs per finançar projectes d'inversió i de desenvolupament industrial

  1. L’objectiu d’aquest instrument és contribuir al finançament d’aquesta tipologia d’inversions en un escenari d’encariment dels tipus d’interès


El Govern destina fins a 110 milions d’euros en préstecs per finançar projectes d’inversió i de desenvolupament industrial amb l’objectiu de contribuir al finançament d’aquesta tipologia d’inversions en un escenari d’encariment dels tipus d’interès.

Les empreses beneficiàries d’aquests préstecs son les empreses industrials manufactureres i les de serveis a la producció.

L’Institut Català de Finances finançarà la línia de préstecs, mentre que el Departament d’Empresa i Treball bonificarà el tipus d’interès, assumint fins a un 2% del diferencial respecte euríbor. D’aquesta manera, en un moment de tipus d’interès elevats, la Generalitat facilita l’accés a finançament de la indústria en condicions preferencials. Els imports dels préstecs son d’un màxim del 80% de la inversió elegible, amb uns imports mínims de 200.000 euros per a PIMES i 800.000 euros per a grans empreses. Les operacions es poden formalitzar amb un termini de fins a 10 anys, amb dos de carència del principal del préstec. Amb aquestes condicions es vol ajudar a que les inversions es puguin desenvolupar al ritme necessari per al seu impacte en la rendibilitat de l’empresa.

En el marc dels objectius fixats en el Pacte Nacional per a la Industria 2022-2025, aquest préstec va dirigir a aquest tipus de projectes:

  1. Projectes de digitalització de la indústria.
  2. Projectes d’inversió orientats a la transformació del sector de la mobilitat i l’automoció.
  3. Altres projectes d’inversió que tinguin un impacte cert i quantificable en almenys tres dels set següents elements:
  4. Una nova implantació industrial amb la creació de 100 llocs de treball.
  5. Els projectes orientats a la prevenció de la generació de residus industrials, la reutilització, i el reciclatge de materials i productes.
  6. Un increment de la capacitat de producció a mantenir en els propers tres anys.
  7. El manteniment de l’ocupació sense aplicar expedient d’extinció per causes objectives en els propers tres anys.
  8. La dinamització de la cadena de valor de proveïdors locals en components, utillatges i matèries primeres en un mínim del 50% del seu volum total durant tres anys.
  9. La contribució al reequilibri industrial territorial amb projectes fora de l’àmbit metropolità de les comarques del Baix Llobregat, Barcelonès, i Vallès Occidental.
  10. La reindustrialització d’instal·lacions productives objecte d’un procés de tancament i/o deslocalització.

El procediment de concessió és el de concurrència no competitiva i la convocatòria restarà oberta fins a desembre del 2024 o fins que s’exhaureixi l’import. En aquest procediment, l’ICF analitza la viabilitat de l’operació en termes de risc i garanties, i quan resta aprovada, el Departament verifica el compliment dels criteris d’elegibilitat pera cada projecte d’inversió i atorga la subvenció.

La consellera delegada de l’ICF, Vanessa Servera, ha explicat que “amb el finançament de la línia ICF Indústria 4.0, volem continuar donant l’empenta necessària per promoure projectes que contribueixin a la recuperació i l'impuls de l'activitat industrial de les empreses”.

El director general d’Indústria, Oriol Alcoba Malaspina, ha recordat que l’objectiu d’aquest Govern és “reindustrialitzar Catalunya amb una indústria moderna, innovadora, amb valor afegit, que aporti valor compartit, que incorpori la tecnologia 4.0 amb dimensió social, que sigui eficient i neta, i respectuosa amb el medi ambient”.

Per a més informació:

https://empresa.gencat.cat/ca/treb_ambits_actuacio/industria/inversio-industrial/financament-per-a-empreses-industrials-i-serveis-relacionats/

https://www.icf.cat/ca/productes-financers/prestecs/ICF-industria


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter@empresacat | @treballcat



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia