Tres joves han mort en una sortida de via d’un turisme a la TV-3022 al Perelló (Baix Ebre) i el conductor del vehicle ha resultat ferit crític

Tres joves del municipi de Camarles (Baix Ebre) han perdut la vida aquesta tarda arran d’un sinistre viari mortal a la TV-3022 a l’altura del punt quilomètric 1 al Perelló (Baix Ebre) en direcció Rasquera. Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís a les 15.58 h. Per causes que encara s’estan investigant, un turisme ha sortit de la via, ha caigut per un barranc i s’ha incendiat. A conseqüència de l’accident el conductor del vehicle ha resultat ferit crític i ha sigut traslladat a l’Hospital de la Vall d’Hebron i els altres tres ocupants, tres menors d’edat adolescents, veïns de Camarles, han mort.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha desplaçat aquesta tarda a El Perelló per acompanyar les famílies de les víctimes i donar el seu condol en nom de tot el Govern. En declaracions als mitjans de comunicació, ha assegurat que “és una tragèdia extraordinària i suposa un impacte brutal” i ha recalcat que el Govern “està al costat de les famílies i de tot el municipi de Camarles”. “El Govern i el país sencer estan colpits per aquesta tragèdia. Tot el suport i recolzament a familiars i amics”, ha ressaltat.

Elena ha agraït la feina extraordinària dels dispositius que han treballat en l’accident com ara el SEM, Mossos d’Esquadra i Bombers, així com a l’Ajuntament d’El Perelló que ha cedit instal·lacions municipals per acollir les famílies i els dispositius. El titular d’Interior ha afegit també que “hi ha una investigació judicial oberta i el cos de Mossos d’Esquadra farà el pertinent per determinar la causa de l’accident”.

Amb aquestes víctimes, són 24 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya (dades provisionals)

Arran de la incidència, s’han activat sis patrulles dels Mossos d’Esquadra, sis dotacions dels Bombers de la Generalitat i onze unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), entre elles l’helicòpter medicalitzat i equip de suport psicològic. Quant a l’afectació viària, s’ha tallat la via en tots dos sentits de la marxa fins a les 20 h i després s’ha obert 1 carril i s’ha fet pas alternatiu.

El Servei Català de Trànsit recorda que el SIAVT (Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit) es troba a disposició dels familiars i afectats per sinistres de trànsit els 365 dies de l’any per oferir-los un servei d'orientació i informació sobre els tràmits després del sinistre, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i el suport psicològic davant d’un sinistre de trànsit. S'hi pot contactar mitjançant el telèfon gratuït 900 100 268 i a través del web victimestransit.gencat.cat.