Cultura

Imatge

La segona jornada "Parlen les dones" i un monogràfic sobre el paper de les dones en la cultura, accions del Departament de Cultura pel 8M

query_builder   6 març 2023 16:00

event_note Nota de premsa

La segona jornada "Parlen les dones" i un monogràfic sobre el paper de les dones en la cultura, accions del Departament de Cultura pel 8M

  1. Després de l’èxit de la primera jornada, Cultura celebrarà el 30 de març la segona trobada de dones al capdavant de la cultura, que debatrà sobre els drets culturals i la feina que fan les dones del sector
  2. Durant el tot el mes es faran activitats, xerrades i portes obertes a diversos museus i equipaments culturals



Cartell{"name":"2023/03/06/15/27/dc4a1ba6-f65a-45f6-8641-e05a6f8b3c76.jpg","author":"IF","type":"0","location":"0","weight":89005}

El Departament de Cultura impulsa polítiques que garanteixen i desenvolupen els drets de les dones i vetlla per promoure la seva presència en l'oferta cultural, així com per aconseguir la seva igualtat efectiva en la creació i producció artística i intel·lectual. Amb l’arribada de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, al Departament de Cultura es va crear per primer cop un punt de trobada entre les dones que lideren projectes i institucions culturals a Catalunya. La jornada “Parlen les dones” ha esdevingut un espai de lideratge cultural, de comunicació i coneixement entre les dones, de diferents generacions, territoris i àmbits, que estan al capdavant de projectes culturals a tot el país.

Després de l’èxit de la primera trobada, amb la participació de prop de 150 dones directores de projectes culturals que van valorar molt positivament l’esdeveniment, aquest 30 de març se'n farà una segona edició a l’Esfèric de Montjuïc de Barcelona. En aquesta segona jornada es posarà el focus en els drets culturals i la feina que fan les dones que treballen al sector.

L’objectiu és seguir fent xarxa per tal de connectar les dones que fan cultura, obrir espais de diàleg entre elles i posar en comú experiències i mirades. En la segona edició de “Parlen les dones” hi participaran gairebé totes les conselleres del Govern actual i hi haurà dues taules rodones, una dedicada a l’accés a la cultura i drets culturals, amb la participació de la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve; la sociolingüista Marina Massaguer; l’actriu mallorquina i membre cofundadora de la companyia de teatre La Calòrica, Esther López; i la directora del MACBA, Elvira Dyangani. També està prevista una segona taula per debatre sobre la feina que es fa des de les organitzacions culturals, amb les intervencions de la gerent de Fira Mediterrània, Lídia Hinojo; la comissària del Sónar+D, Antònia Folguera; la cofundadora del segell Luup Records, Meri Lane; la directora de La Setmana del Llibre en Català, Cristina Domènech.

La primera trobada “Parlen les dones”, va tenir lloc a Granollers, a la Roca Umbert, el passat febrer del 2022, i va servir per establir relacions entre les dones que lideren institucions culturals al país; abordar com és el lideratge femení en la cultura; posar en comú les oportunitats i les dificultats amb què s’han trobat a l’hora de dirigir projectes, o com han aplicat una nova mirada per organitzar equipaments.

Per tal de tenir dades sobre la presència de les dones a la cultura, el Departament de Cultura ha elaborat un monogràfic sobre ‘Dones i cultura’, en el qual es poden consultar dades actualitzades d’ocupació, contractació, formació, així com conèixer la presència de les dones en l’autoria, direccions i posicions creatives, i en la direcció de museus, espais patrimonials i centres d’exposicions.


Més de 1.300 dones artistes als museus catalans

Fa anys que els museus treballen en la revisió autocrítica dels seus discursos, ja que sovint han invisibilitzat i relegat als seus magatzems les obres de moltes artistes. Sota el prejudici que les dones no han jugat un paper actiu en la creació artística, s’han anat consolidant una sèrie de relats que han convertit a molts museus en còmplices d’una violència basada en l’oblit.

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, els 23 museus que formen part de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, fan visibles les accions portades a terme des de la comissió de Feminismes i Identitats amb l’objectiu de reivindicar el paper que les dones han tingut en l’art català.

A través d’una infografia fan públiques una sèrie de dades que demostren el compromís que han adquirit envers les dones artistes. S’han identificat més d’un miler de dones artistes al cens que ha elaborat la investigadora i historiadora de l’art, Elina Norandi. Aquest cens ha fet emergir de l’oblit una xifra molt significativa d’autores que servirà per estudiar i donar veu a moltes artistes, fins ara desconegudes o de les que en tenim molt poca informació.

Foto{"name":"2023/03/06/14/15/2eb56b87-7c38-49dc-97cc-5f984d3389b7.jpg","author":"Patrimoni","type":"0","location":"0","weight":614788}

Es consoliden les adquisicions d’obres de dones artistes a partir de implementació de la política d’adquisicions dels museus de la Xarxa i de les compres de la Generalitat de Catalunya per completar i enriquir les col·leccions nacionals, a través del Pla Integral de les Arts Visuals, del Pla Nacional de Fotografia i de la Comissió del Còmic i la Il·lustració.

La valoració feta pels museus d'art catalans sobre aquesta línia de treball és molt positiva però es fa èmfasi en la necessitat de seguir treballant, i continuar fomentant el seu estudi i divulgació programant més exposicions d'artistes oblidades i, sobretot, incorporar-les a les sales permanents.


Activitats als museus i equipaments culturals coincidint amb el 8M

El Departament de Cultura organitza durant el mes de març activitats, xerrades, visites guiades, portes obertes, cicles de cinema, i exposicions, a diversos museus i equipament culturals, per visibilitzar i posar en valor la feina de les dones en el sector cultural.

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el Museu Nacional d’Art de Catalunya organitza tot un seguit d’activitats vinculades a les artistes de la seva col·lecció, com ara Parvine Curie, Roser Bru o Mey Rahola. El dia 8 de març les dones tenen entrada gratuïta al Museu.

  1. Visites comentades en clau de gènere

Durant tot el mes de març, es faran visites comentades en clau de gènere per desmuntar els estereotips a través de la col·lecció:

-Diumenges 12 i 26 de març: Dones havíeu de ser.Itinerari a la col·lecció d'art medieval.

-Diumenges 5 i 19 de març: Dones havíeu de ser.Itinerari a la col·lecció d’art modern.


  1. Cinema

Projecció de la pel·lícula Girls | Museum (Shelly Silver, 2020). Amb presentació a càrrec de Júlia Llull, coordinadora de l’equip d’educadores del Museu

Dimarts 7 de març, a les 17 h a la Filmoteca de Catalunya


  1. En línia

Itineraris virtuals al web del Museu: Dones artistes, L’evolució de la dona i Les dones en l’art. De la figura inventada al cos propi


Petites històries, grans dones. Museus amb ulls de dones

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, diversos museus de Barcelona i l’àrea metropolitana es posen d’acord per oferir el cicle de conta contes “Petites històries, grans dones”. Aquesta iniciativa conjunta, adreçada al públic familiar amb infants a partir de 5 anys, pretén donar a conèixer a través d’un conta contes teatralitzat la figura d’una dona relacionada amb el patrimoni de cada un dels museus participants. “Petites històries, grans dones” és una activitat gratuïta amb aforament limitat que tindrà lloc els caps de setmana.

El MNAC ja ha començat aquest cap de setmana les activitats. Dissabte, 4 de març, va dedicar el conte a la Roser Bru (Barcelona 15 de febrer de 1923 – Santiago 26 de maig de 2021),una destacada pintora i gravadora nascuda a Catalunya i nacionalitzada xilena que està considerada una de les artistes visuals més importants del segle XX a Llatinoamèrica. I també es va fer una visita-conversa a l’exposició Mey Rahola (1897-1959). La nova fotògrafa, amb la fotògrafaEspe Pons, per parlar de l’oblit imposat a les dones fotògrafesi la recuperació de la seva memòria.

Durant tot l’any, les obres de les artistes tenen una presència destacada al programa del MNAC, que treballa activament per incorporar a la col·lecció les seves obres, exposar i estudiar el seu treball i donar-li visibilitat. En els propers mesos, amb la mostra dedicada a Josefa Tolrà i Madge Gill, La mà guiada, amb la instal·lació site specific que realitzarà Laia Estruch per a la Sala Oval, o amb les intervencions sobre la col·lecció de Marta Cartú, Raquel Friera, Núria Güell, Cristina Lucas i Pia Sommers.


Museu d’Arqueologia de Catalunya

El Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) se suma al Dia internacional de les dones oferint una jornada de portes obertes a totes les dones que el visitin el 8 de març, i s’han programat nou activitats en clau de dona durant tot el mes:

MAC Barcelona

  1. Petites històries, grans dones

Conte dedicat a la Jeanne Baret, botànica francesa i primera dona a circumnavegar els oceans. Disfressada d'home va aconseguir realitzar aquest somni. Va trigar 10 anys a completar el viatge, entre el 1766 i el 1776. Va néixer a La Comelle, un petit poble francès, on va treballar primer a la granja familiar i desprès de mestressa de claus. Va començar a estudiar botànica amb Philibert Commerson. El 1765, Commerson va ser cridat a participar en la primera expedició francesa que faria la volta al món. L’activitat es va fer ahir diumenge, 5 de març.

  1. Dones i pirates

La pirateria ha estat tradicionalment vinculada als homes, però en el decurs de la història sabem de l’existència de dones que han tingut un paper destacat en atacs a vaixells i ciutats costaneres.En temps antics tenim exemples de dones que dirigiren flotes amb ànim de rapinya, altres que cercaven venjança i fins i tot tenim pirates femenines al carib.

I a Catalunya? Tenim poca informació històrica, però les llegendes costaneres ens donen algunes pistes.

Dimecres 8 de març.19 h. Xerrada. Activitat gratuïta. Aforament limitat. Es imprescindible fer la reserva prèvia macvisites.acdpc@gencat.cat

  1. El 50% absent

Visita guiada sobre el paper actual de les dones en l'arqueologia. Revisitem la nostra història des d'un punt de vista crític, un nou punt de vista que obri el debat personal sobre el que creiem que sabem sobre la història. El recorregut ens portarà per les absències, els eufemismes, els silencis i les tergiversacions que han fet desaparèixer a la meitat de la població de la nostra història.

Diumenge 12 de març. 11 h. Activitat inclosa en el preu de l'entrada. Imprescindible reserva prèvia macvisites.acdpc@gencat.cat


  1. Prehistòria de dones

Quin paper van tenir les dones a la Prehistòria? Es hora de trencar els mites i destapar la contribució essencial de les nostres avantpassades més antigues.

Presentació del llibre de la Margarita Garcia Romero, catedràtica de Prehistòria, divulgadora i vicerectora d'Igualtat, Inclusió i Sostenibilitat a la Universitat de Granada. El seu principal interès com a investigadora és reivindicar la importància del paper de les dones i la infantesa a les societats prehistòriques.

Dijous 23 de març. 19 h Activitat gratuïta. Aforament limitat. macvisites.acdpc@gencat.cat


MAC Empúries

  1. Empúries: ser dona en el món clàssic

Itinerari guiat pel jaciment per tal de passejar-se pels espais més destacats de les ciutats grega i romana, i endinsar-se en la vida quotidiana a l’antiguitat i descobrir com era la vida de les dones i quin paper jugaven en la societat clàssica. La ballarina Laia Puigvert acompanyarà la visita amb peces de dansa en diferents espais del jaciment.

Data: diumenge 12 de març

Horari: 11,30h. Preu: Activitat gratuïta (inclou l’entrada al jaciment). Imprescindible reserva prèvia: reservesempuries@gencat.cat


MAC Girona

  1. Amb ulls d'arqueòloga

El MAC Girona proposa una visita on, mitjançant les restes arqueològiques i la seva interpretació, es pretén mostrar i reflexionar sobre com la mirada arqueològica majoritària, inevitablement patriarcal, ha contribuït a l'assumpció d’un relat de les societats del passat en ocasions esbiaixat. Basant-se en estudis científics es reflexionarà entorn de la qüestió de gènere i del seu relat en les societats prehistòriques. 12 de març, a les 11 h, visita guiada

Quines evidències arqueològiques hi ha d’una divisió de tasques? Quines evidències hi ha de la importància social d’unes tasques o altres? Com i quina arqueologia s’aproxima a aquests estudis?

Gratuït. Reserves: macgironagalligants.cultura@gencat.cat-


MAC Olèrdola

  1. Ermegodo, una dona del segle X

Ahir diumenge, 5 de març, es va organitzar una visita guiada per endinsant-se en el món d'Ermegodo, una dona del segle X. Les persones que facin la visita coneixeran com era la vida quotidiana d’una dona benestant a la ciutat d’Olèrdola mil anys enrere. Com eren les seves cases? De quins béns disposava? I la seva relació amb Sunifred, un dels principals terratinents de la zona. Per completar la percepció del món femení a Olèrdola i a la Catalunya alt medieval recorrerem a les dades que ens proporciona l’antropologia i l’arqueologia funerària i també a la documentació escrita.


MAC Ullastret

Una mirada a la dona ibèrica

Dissabte 4 de març va tenir lloc una visita guiada per conèixer i posar en valor el rellevant paper de la dona a la societat ibèrica, tant a la vida privada com pública. Així ens ho mostren les notícies d’autors clàssics com Estrabó, Polibi, Salusti o Titus Livi, les representacions femenines que han arribat fins als nostres dies com la Dama d’Elx o la Dama de Baza, així com la informació que ens proporciona la recerca arqueològica.


Contacontes Dones amb història

Conta contes per acostar als més petits el món de l'arqueologia i el paper de la dona en aquest àmbit científic. Repassarem de la mà de Mireia Peña (Tramoia Cultura) la història l'Honor Frost, una amant del dibuix, arqueòloga subaquàtica i una gran aventurera. Era una excel·lent bussejadora i per a ella “el temps passat fora de l'aigua és temps malgastat.”

Diumenge 12 de març. 12 h.


Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC)

  1. Blog Dones:Indústria, ciència i tecnologia. Incidència i importància del treball de la dona al món industrial, tècnic i científic.
  2. Vídeo “Científiques i tecnòlogues”. Per què no ens han arribat els invents de dones al llarg de la història de la ciència i la tecnologia? Què és l’anomenat “efecte Matilda”? En aquest reportatge redescobrim les figures de científiques i enginyeres destacades a qui la història ha invisibilitzat i reflexionem sobre com fomentar les vocacions femenines en l’àmbit científic i tecnològic. Parlem de la visibilitat i la presència de les dones en les disciplines STEM amb Núria Salán, professora UPC-Terrassa i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, i Sònia Estradé, professora agregada del Departament d'enginyeria electrònica i biomèdica de la Facultat de física de la UB i presidenta d'AMIT-CAT.


Museu d’Art de Girona

  1. Md’A en clau de dona

Una visita comentada a la col·lecció permanent del Museu en clau de gènere, que vol posar en valor i difondre el paper de la dona al llarg del temps i com l’art n’ha estat un reflex. Al llarg d’aquest recorregut descobrirem les dones que, davant o darrere les obres, són presents al Museu i reivindicarem les seves històries.

Diumenge 12 de març, a les 11.30 h

Preu: 6€. Amics del md’A: 4€.

  1. Nova exposició temporal: Esclats d’un instant, 70’s. L’aportació de les artistes al fons d’art del diari Avui

L’any 1975 es va iniciar el procés de creació del diari Avui, el primer diari en llengua catalana que es publicaria des de la Guerra Civil espanyola. Amb la finalitat d’incrementar el capital fundacional, l’empresa periodística Premsa Catalana, SA va fer una crida als artistes del país perquè donessin una obra seva. Van ser molts els que van respondre a la petició, compartint el clima d’entusiasme que generava una publicació en català i les infinites il·lusions que aquest fet despertava. Quan, per fi, l’any 1976 l’Avui sortia a la venda, s’havia aconseguit reunir una col·lecció de gairebé quatre-centes obres.

Tot aquest fons d’art, i el que es va incorporar l’any 1994 després d’una segona crida del diari, va ser adquirit per la Generalitat de Catalunya l’any 2011, quan l’empresa Premsa Catalana, SA va fer fallida i va ser dipositat al Museu d’Art de Girona. L’any 2019, el Museu va començar a indagar en aquest fons i va presentar una primera exposició dedicada a les diferents lectures que la varietat i la riquesa del conjunt poden generar. Aquesta segona exposició s’ha proposat des d’una mirada en clau de gènere.

Aquesta mostra analitza la participació de les dones artistes en aquest fons d’art i, en concret, les que van lliurar la seva obra durant la primera recaptació, en els anys 1970, i que va coincidir amb una forta mobilització de les dones per reclamar els drets que el franquisme els havia vetat. Nombroses artistes van donar les seves obres d’acord amb les seves conviccions polítiques, però la postulació també va ser una oportunitat important per donar-se a conèixer —en un àmbit artístic que encara era molt poc favorable a la intervenció de les dones— i formar part d’una col·lecció que, ja s’endevinava, seria important.

Inauguració: Dissabte 11 de març, a les 12 h

Dates: Del 25 de febrer de 2023 al 28 de gener de 2024

Comissariat: Elina Norandi


Arxiu Nacional de Catalunya

L’Arxiu Nacional publica avui, dilluns 6, un article titulat “Universitàries que van obrir camí (1847-1899)”,basat en la presentació de 243 expedients que corresponen, principalment, a llevadores vinculades a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona durant la segona meitat del segle XIX, a partir de la documentació de l’Arxiu històric de la UB dipositada el passat mes de novembre a l’Arxiu Nacional.

A més a més, el 8-M es farà difusió a l’entrada ‘Arxius en Línia’ de la descripció del fons Associació les Dones del 36 | ANC1-1097, una entitat de memòria activa entre 1997 i 2007, creada per un grup de dones supervivents de la Guerra, amb l’objectiu de fer conèixer aquell període a la societat, especialment a les noves generacions, a través dels ulls de dones que van defensar la llibertat i la democràcia, van viure la guerra al front o a la rereguarda, van patir l'internament en camps de concentració o en presons o van ser represaliades durant el franquisme per la seva lluita en la clandestinitat.


Museu d’Història de Catalunya

1a edició de Dones a Contracorrent

El Museu d’Història de Catalunya presenta la 1a edició de “Dones a Contracorrent!”, per posar l’èmfasi en les dones que d'una manera o altra, ja sigui treballant o promovent, estan involucrades en feines del sector primari. Tres dones dedicades a la pesca, agricultura i ramaderia explicaran els pros i les contres de dedicar-se a aquest món laboral de feines que ja son antigues i que per norma general les han capitanejat homes al llarg de la història. Les participants són Cristina Caparrós (pesca), CEO i Fundadora de la Fundació "Cap a Mar" i llicenciada en Química i Doctorada en Biotecnologia i nanomaterials; Maria Costa Ferrer (agricultura), cofundadora de "L'Escairador", amb estudis d’Administració i Direcció d'Empreses, amb diferents estudis sobre audiovisuals, cinema i televisió; i Merlès Martínez (ramaderia), cap de la granja Can Mimó, enginyeria agrícola i màster en Etología clínica i comportament animal.

Dimarts 7 de març, 18h. Activitat gratuïta.

https://www.youtube.com/@MuseudHistoriadeCatalunya (youtube) i https://www.twitch.tv/mhistoriacat (twitch) Inscripció: prèvia omplint el següent formulari.


Històries de bruixotes, dones sàvies, modestes i valentes!

Ahir diumenge, 5 de març, es va fer l’activitat ‘Històries de bruixotes, dones sàvies, modestes i valentes!’, històries protagonitzades per dones amb una altra visió respecte els contes tradicionals: I si la bruixa del conte fos una dona sàvia i generosa, que guareix els altres amb els seus coneixements? I la princesa... i si a més d’estar preocupada pels seus vestits i balls fos una gran aventurera que viatja per mig món? I si la germana petita, enlloc de ser poruga, fos l’heroïna que salvés tots els seus germans de les urpes del monstre?


Santa Mònica

El Santa Mònica acull fins el 12 de març, "Macho Man", una instal·lació de teatre document d'Àlex Rigola, Alba Alfageme, Irene Vicente i Alba Pujol, de la companyia Heartbreak Hotel, que proposa a l’espectador una experiència interactiva amb l’objectiu de donar visibilitat a la violència masclista i ajudar a empatitzar amb les seves víctimes potencials.

Dimarts 7, a les 19h, hi ha una taula rodona amb la psicòloga experta en casos de violència de gènereAlba Alfageme, la periodista Natza Farré i la dramaturga Irene Vicente: "La cultura, una eina per a combatre les violències masclistes".


Filmoteca de Catalunya

La Filmoteca de Catalunya programa durant tot l’any un cicle de cinema, que reivindica les dones guionistes que la jove indústria cinematogràfica del Hollywood dels anys 20. A mitjans dels anys vint, dues terceres parts del públic cinematogràfic nord-americà eren dones. Per fer pel·lícules al seu gust —business is business—, els estudis de Hollywood van contractar nombroses guionistes —una tercera part de la nòmina d’aquesta professió— que donaven el corresponent “toc femení” a una perspectiva habitualment masculina.

El cicle porta per títol 'Dones guionistes al Hollywood silent' i està dedicat aquest mes de març a una de les més prolífiques i que també va ser directora, Frances Marion. És la guionista de les pel·lícules mudes més important, la més innovadora i sensible, una dona moderna amb un do especial per formar estrelles, va escriure més de 200 pel·lícules i alguns dels títols més cèlebres de la història. A principis dels anys trenta, Frances Marion era una de les persones més ben pagades de la indústria, amb un sou de 17.000 dòlars setmanals.

Va ser de les poques guionistes que van passar sense problemes del cinema mut al cinema sonor i va guanyar dos Oscars seguits al millor guió per pel·lícules sonores. Marion venia d’una llarga trajectòria en el Hollywood silent. Va treballar per a totes les estrelles de l’època: Douglas Fairbanks, Norma Talmadge, Rodolfo Valentino, Greta Garbo, Lillian Gish... i directors com Victor Sjöström o Frank Borzage, de qui aquest mes de març es podrà veure Lazybones (El tumbón, 1925. Al principi de la seva carrera també va algunes incursions en la direcció, una de les quals, Just Around the Corner (1921), també forma part de la programació.


Teatre amb perspectiva de gènere

La Direcció General de Promoció Cultura i Biblioteques programa una formació específica, juntament amb l’ICEC, de perspectiva de gènere al món del teatre pel proper 13 i el 17 d’abril: https://sde.cultura.gencat.cat/cultura/perspectiva-de-genere-en-el-mon-del-teatre_ad_5469_index.html


Cultura popular amb mirada feminista

La Direcció General de Cultura Popular organitza unes jornades formatives adreçades a entitats de cultura popular per treballar des d’una mirada feminista i introduir la perspectiva de gènere en la seva activitat i funcionament. L’objectiu és oferir eines i instruments per a l'autodiagnosi i acompanyar en l'elaboració de plans d’igualtat i protocols contra les violències. 

Les formacions tindran lloc arreu del territori i es faran entre abril i juny. Alguns dels aspectes que s’hi tractaran són:

  1. Conceptes bàsics, construcció social del gènere i estereotips.
  2. Eines per a la igualtat (autodiagnosi; presentació d’eines, recursos i indicadors).
  3. Participació i lideratge amb perspectiva de gènere, com incloure la perspectiva de gènere en un projecte.
  4. Comunicació inclusiva i no sexista.
  5. Violències masclistes i protocols de prevenció contra l’assetjament.


Sessions sobre llenguatge inclusiu i no sexista

Al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) s’ofereixen diverses sessions formatives sobre llenguatge inclusiu i no sexista. Es tracta d’una formació en què s'analitzen i es resolen les situacions de llenguatge discriminatori en textos escrits i orals. A més, també es convida a reflexionar sobre la capacitat que té el llenguatge per modificar la societat i a la inversa.

CNL de Barcelona

·23 de març: Sessió de llenguatge inclusiu i no discriminatori (Poblenou)

·6 de març: Sessió de llenguatge inclusiu i no sexista (Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi)

·7 de març: Sessió de llenguatge inclusiu i no discriminatori (Ciutat Vella)-7 de març: Sessió de llenguatge inclusiu i no sexista (Eixample)

·7 de març: Sessió de llenguatge no discriminatori (Sants)


Alguns centres de normalització lingüística programen actes al voltant del 8M:

CNL de Sabadell

·8 de març: Lectura pública de textos escrits per dones (Sabadell)


CNL Vallès Occidental 3

·6 de març: Club de lectura fàcil en català sobre 'Trampa de foc', de Núria Martí, a Badia del Vallès

·15 de març: El club de lectura fàcil de Cerdanyola dedica una sessió a parlar del 8M

·17 de març: Taller en català sobre el joc 'We can play' a Barberà del Vallès



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia