Direcció General de Comunicació

Comunicat de premsa

query_builder   6 març 2023 19:41

event_note Nota de premsa

Comunicat de premsa

L’Hospital Clínic continua treballant per normalitzar la situació després del ciberatac que va patir ahir.

Els treballs tècnics que s’han realitzat durant totes aquestes hores per tal de combatre l'afectació del ciberatac, han permès reactivar l’accés a una part dels sistemes d'informació afectats i d’aquesta manera es podrà recuperar una part de l’activitat assistencial prevista.

Durant el dia de demà començaran les Consultes Externes amb un 10% d’activitat. Els pacients que podran visitar-se rebran una trucada de l’hospital per confirmar la seva visita i els que seran reprogramats, se’ls anirà avisant pròximament.

També es tornarà a fer activitat quirúrgica. Demà està previst recuperar entre el 40% i el 50% de les operacions electives a la seu Villarroel.

Els criteris per a anar recuperant activitat és que hi hagi la màxima seguretat del pacient i per això la previsió és que es faci de manera molt progressiva. Per ara no hi ha data per arribar a la situació anterior a l’atac.

Es mantindrà tota l’activitat urgent i d’hospitalització a totes les seus del Clínic (Villarroel, Plató i Maternitat). També funcionarà l’hospitalització domiciliària, els hospitals de dia, radiologia, proves endoscòpies, exploracions radiològiques i farmàcia ambulatòria.

En canvi, el centre d’extraccions i la radioteràpia oncològica continuen ajornant visites i es redireccionen els codis urgents (infart, ictus, etc.) a altres centres.

El Departament de Salut està coordinant la xarxa assistencial per atendre a tots els pacients que calgui derivar a altres centres hospitalaris.

Sistema de salut
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia