1. La companyia inclou la perspectiva de gènere als processos de formació des del 2021
  2. L’Estratègia d’Activisme d’FGC marca com a objectiu assolir la paritat al conjunt de l’empresa i també al col·lectiu de lideratge l’any 2025
Foto{"name":"2023/03/07/08/51/ae5be268-2eed-4f3a-9f7b-1eed5f4c8a07.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":360364}


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha obert una convocatòria per seleccionar 100 persones que accediran a un curs de formació de maquinistes i que, un cop superat, s’incorporaran a una bossa per cobrir les vacants que es generin a les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia.

La convocatòria inclou la perspectiva de gènere i té en compte el que preveu el Pla d’Igualtat d’Oportunitats de Ferrocarrils d’arribar a tenir una plantilla amb una presència de dones i homes que assoleixi la paritat. Així, la convocatòria contempla que s’ha de garantir que, com a mínim, s’incorporin al curs de formació un 40% de dones, sempre que el nivell obtingut sigui l’establert.

El període de presentació de sol·licituds s’obrirà el proper 16 de març i es tancarà el 21 de març o prèviament si s’arriba al nombre màxim xifrat en 1.500. Es convocarà les persones admeses a una prova de coneixements, que es realitzarà previsiblement el dia 12 d’abril i, posteriorment, a una prova psicofísica. Els cursos de formació es realitzaran al maig i al setembre d’aquest any.

En aquest enllaç es pot consultar tota la informació referent a la convocatòria: bases, temaris i inscripció.


Mesura per assolir la paritat a Ferrocarrils

Actualment, un 32% de la plantilla d’FGC són dones. La companyia va aprovar el febrer de 2021 l’Estratègia d’Activisme, un full de ruta per posicionar la companyia com una empresa activista en matèria de responsabilitat social i en la contribució a l’Agenda 2030 de Nacions Unides. En aquest sentit, un dels quatre pilars de l’estratègia és avançar en la igualtat efectiva amb l’objectiu d’esdevenir una empresa paritària l’any 2025, impulsant un canvi cultural basat en valors feministes com l’equitat de gènere, la corresponsabilitat, l’empoderament femení o el compromís contra les violències masclistes.

El president de Ferrocarrils, Toni Segarra i Barreto, posa en valor “el paper activista d’FGC per fer passos decisius que ens apropin a la paritat i a assolir un sector del transport públic més igualitari”. En aquesta línia, Segarra apunta que “cal tenir en compte que les dones són majoria en el conjunt de persones usuàries de les línies de Ferrocarrils i, per tant, volem que estiguin igualment representades en els llocs de treball”.

L’objectiu de la companyia és assolir que el 2025 a la plantilla de Ferrocarrils i al col·lectiu de lideratge el 40%, com a mínim, siguin dones. Mesures com incloure la perspectiva de gènere en les convocatòries de formació, que FGC aplica des del 2021, formen part del compromís per fer que la igualtat sigui un valor central en l’organització.


Dia Internacional de les Dones

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, demà dimecres 8 de març, Tania Romero Conchillo, maquinista de la línia Barcelona-Vallès i membre de la Comissió d’Igualtat de Ferrocarrils, participarà a la taula rodona “Les ocupacions no tenen gènere: Parlem-ne!”. Una taula, organitzada per Barcelona Activa, en la qual hi participaran dones amb professions majoritàriament d’homes i al contrari. Tindrà lloc a les 15 h al Centre per a la Iniciativa Emprenedora Glòries (Carrer Llacuna, 156-162, Barcelona).

En aquesta línia, Ferrocarrils impulsa la jornada “Dones i homes d’FGC per la Igualtat”, dirigida a persones treballadores de la companyia, que se celebrarà el proper 20 de març. L’objectiu de la jornada és crear una visió compartida sobre la igualtat a FGC i recollir propostes d’accions per a construir el tercer Pla d’Igualtat.

1  

Imatges

Foto

Foto 360364

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 330296