L’Espai MerCAT de la capital de l’Urgell serà demà 8M al matí l’escenari d'un “speed networking” amb 12 empreses inscrites, en el marc del programa europeu Internisa

L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) del Departament de Drets Socials i la Xarxa per a l’Ocupació de l’Urgell (XOU) han organitzat per demà 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores, una jornada d’ocupació a Tàrrega per a promoure la inserció laboral amb la participació d’unes 100 dones joves i 12 empreses de la comarca.

L’Espai MerCAT (Plaça de les Nacions sense Estat, de Tàrrega) serà l’escenari a partir de les 9.30 hores en el qual unes 100 dones joves -majoritàriament de la comarca de l’Urgell- faran un taller per aprendre les tècniques per tal de poder explicar el seu curriculum vitae en només dos minuts.

Simultàniament, a partir de les 10 hores, es farà un taller en el qual representants d’un total de dotze empreses radicades a la comarca de l’Urgell -vinculades als sectors industrial, comercial, de restauració, neteja i els serveis a les persones- aprendran a fer entrevistes ràpides de manera eficient amb l’objectiu de trobar la millor candidata a les seves ofertes de feina. A continuació, les empreses entrevistaran in situ les diferents candidates, a través de la tècnica del “speed-networking” per les ofertes de feina que tenen vacants. L’objectiu és facilitar la contractació del màxim nombre possible de dones candidates a curt i mig termini.

Tant les empreses com les candidates que participaran demà en aquesta iniciativa formen part del programa d’inserció laboral europeu Internisa, que a Catalunya està gestionat per l’ACJ. En el cas de les prop de 100 dones i joves es tracta de persones en recerca de feina -majoritàriament amb estudis obligatoris o cicles formatius- que volen millorar la seva qualificació professional. Amb aquest objectiu, l’octubre passat es van organitzar uns tallers per millorar les habilitats digitals al punt d’informació Internisa de l’Oficina Jove de l’Urgell on les participants van aprendre a fer un vídeo-currículum i a manejar l’APP d’Internisa.

Així mateix, el servei també va oferir formació a diferents empreses vinculades a la Ruta del Cister interessades a contractar personal a través del programa Internisa i a internacionalitzar el negoci. En concret, els tallers van formar els empresaris i membres de cooperatives del sector turístic en l’àmbit de la digitalització del negoci amb tècniques com ara un test d’auto-diagnosi –elaborat per la Direcció General de Turisme- per tal de valorar el seu posicionament en el món digital. També se’ls van ensenyar a millorar les eines comercials i de promoció turística en línia.

El punt culminant d’aquest treball preparatori serà la jornada d’ocupació Dones i Empreses de demà, a la qual es preveu l’assistència de la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós, i del conseller de Joventut del Consell Comarcal de l’Urgell, Sebastià Mata.

Cartell que descriu les activitats de la Trobada del programa europeu Internisa, amb un taller per a dones, un per a empreses, les entrevistes i la cloenda. {"name":"2023/03/07/13/53/662377e8-1f36-4c31-94d6-b9e2fb5166fc.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":"1732710"}

La jornada de demà és també el preàmbul de la Fira Estudies i Treballes, que durant el 9 i 10 de març oferirà informació sobre l’oferta de formació i ocupació a Tàrrega, i on el programa Internisa tindrà un estand informatiu on una fotògrafa professional hi farà fotos digitals de qualitat per inserir als CV.

4 punts d’informació Internisa

L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) va posar en marxa l’any passat un total de tres punts Internisa vinculats a la Ruta del Cister a l’Oficina Jove de l’Alt Camp (Valls), l’Oficina Jove de la Conca de Barberà (Montblanc) i l’Oficina Jove de l’Urgell (Tàrrega), així com un altre punt a l’Oficina Jove de Calàbria (Barcelona). L’objectiu del programa és el de reduir l’atur de dones i joves a la Mediterrània tot proporcionant competències digitals i facilitant l’accés al món laboral en els sectors agroalimentari, tèxtil, turístic i financer. Aquest projecte europeu –que té un pressupost global de 3’8 milions d’euros- compta amb la participació de Grècia, Itàlia, Espanya, Jordània, Líban, Palestina i Tunísia.

A Catalunya, el programa se centra en l’àmbit turístic i, concretament, s’ha focalitzat en la Ruta del Cister (que inclou els monestirs cistercencs de Santes Creus, Poblet, i Vallbona de les Monges). L’ACJ ha tingut en compte la voluntat de frenar el despoblament en el món rural a l’hora d’escollir aquest pla pilot, ja que es durà a terme en tres comarques afectades per aquesta problemàtica d’envelliment demogràfic.

Logotips d'Internisa, ENI CBCMED, Fons de la Unió Europea i Regió Autònoma de la Sardenya{"name":"2023/03/07/13/44/d78394bb-8d49-4f56-83f0-77b967f21dda.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":52670}