1. Fundat el 2017, vetlla per difondre la llengua, la cultura i les tradicions catalanes a la ciutat austríaca
  2. Segons dades de l’Idescat, el 2022 hi havia 1.295 catalans residents a Àustria

El Govern ha aprovat aquest dimarts el reconeixement oficial del Casal Català de Graz, a Àustria, com a comunitat catalana a l’exterior. Amb aquesta nova incorporació, ja són més de 91 casals els que figuren al Registre de comunitats catalanes a l’exterior amb reconeixement oficial de la Generalitat de Catalunya. El Casal Català de Graz és la tercera comunitat ja reconeguda a Àustria, que se suma al Casal Català de Viena i el de Salzburg.

Fundat el novembre del 2017, el Casal Català de Graz treballa per fomentar la llengua, les tradicions i la cultura catalana. Des del casal també promocionen l’intercanvi de la cultura catalana amb l’austríaca i vetllen per ser un punt de trobada i servei d’informació per a tots aquells residents i visitants procedents dels Països Catalans a la ciutat austríaca.

Entre les activitats més destacades, el Casal Català de Graz organitza anualment una calçotada i un dinar de Nadal amb els catalans i catalanes residents a Graz. A banda, el casal celebra altres dates assenyalades com la Diada, Sant Jordi o Sant Joan i organitza classes de català per a infants.

Aquest 2023, el Casal Català de Graz té previst organitzar una trobada de residents dels Països Catalans a Àustria en col·laboració amb la Delegació del Govern a l’Europa Central i els casals de Viena i de Salzburg. La trobada servirà per teixir lligams entre el Govern i els casals per impulsar accions conjuntes per promoure la llengua, la cultura i les tradicions catalanes.

Més de noranta comunitats catalanes a l’exterior

Les comunitats catalanes a l’exterior són un punt de trobada i referència, fomenten el vincle des de l’exterior amb Catalunya a través de la llengua, la cultura i altres àmbits, i promouen el coneixement del país col·laborant amb institucions i entitats de l’entorn.

El reconeixement oficial com a comunitats catalanes a l’exterior permet que els casals puguin ser beneficiaris dels serveis, ajuts i prestacions que ofereix el Govern, participar en el Consell de la Catalunya Exteriori prendre part de les diverses trobades, entre d’altres.