Direcció General de Comunicació

El Govern reconeix oficialment el Casal Català de Graz, a Àustria, com a comunitat catalana a l¿exterior

El Govern reconeix oficialment el Casal Català de Graz, a Àustria, com a comunitat catalana a l'exterior

query_builder   7 març 2023 15:07

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix oficialment el Casal Català de Graz, a Àustria, com a comunitat catalana a l'exterior

  1. Fundat el 2017, vetlla per difondre la llengua, la cultura i les tradicions catalanes a la ciutat austríaca
  2. Segons dades de l’Idescat, el 2022 hi havia 1.295 catalans residents a Àustria

El Govern ha aprovat aquest dimarts el reconeixement oficial del Casal Català de Graz, a Àustria, com a comunitat catalana a l’exterior. Amb aquesta nova incorporació, ja són més de 91 casals els que figuren al Registre de comunitats catalanes a l’exterior amb reconeixement oficial de la Generalitat de Catalunya. El Casal Català de Graz és la tercera comunitat ja reconeguda a Àustria, que se suma al Casal Català de Viena i el de Salzburg.

Fundat el novembre del 2017, el Casal Català de Graz treballa per fomentar la llengua, les tradicions i la cultura catalana. Des del casal també promocionen l’intercanvi de la cultura catalana amb l’austríaca i vetllen per ser un punt de trobada i servei d’informació per a tots aquells residents i visitants procedents dels Països Catalans a la ciutat austríaca.

Entre les activitats més destacades, el Casal Català de Graz organitza anualment una calçotada i un dinar de Nadal amb els catalans i catalanes residents a Graz. A banda, el casal celebra altres dates assenyalades com la Diada, Sant Jordi o Sant Joan i organitza classes de català per a infants.

Aquest 2023, el Casal Català de Graz té previst organitzar una trobada de residents dels Països Catalans a Àustria en col·laboració amb la Delegació del Govern a l’Europa Central i els casals de Viena i de Salzburg. La trobada servirà per teixir lligams entre el Govern i els casals per impulsar accions conjuntes per promoure la llengua, la cultura i les tradicions catalanes.

Més de noranta comunitats catalanes a l’exterior

Les comunitats catalanes a l’exterior són un punt de trobada i referència, fomenten el vincle des de l’exterior amb Catalunya a través de la llengua, la cultura i altres àmbits, i promouen el coneixement del país col·laborant amb institucions i entitats de l’entorn.

El reconeixement oficial com a comunitats catalanes a l’exterior permet que els casals puguin ser beneficiaris dels serveis, ajuts i prestacions que ofereix el Govern, participar en el Consell de la Catalunya Exteriori prendre part de les diverses trobades, entre d’altres.

Pla de Govern
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia