Direcció General de Comunicació

La T-jove fins als 30 anys i la T-16 entren en funcionament a les quatre ATM

La T-jove fins als 30 anys i la T-16 entren en funcionament a les quatre ATM

query_builder   7 març 2023 15:09

event_note Nota de premsa

La T-jove fins als 30 anys i la T-16 entren en funcionament a les quatre ATM

  1. La nova T-jove estarà operativa a l’ATM de Barcelona a partir del 15 de març i entrarà en funcionament a les ATM de Lleida, Girona i Tarragona el 17 d’abril
  2. La T-16, que substitueix la T-12, estarà operativa a partir del 20 de març a les ATM de Lleida, Girona i el Camp de Tarragona

La nova T-jove fins als 30 anys i amb tarifa única per a totes les zones estarà operativa al sistema de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona a partir del 15 de març. Un mes després, el 17 d’abril, començarà a funcionar als sistemes tarifaris de les ATM de Lleida, Girona i Tarragona, on actualment aquest títol no existeix.

La targeta permetrà un nombre il·limitat de desplaçaments en tots els modes de transports integrats al respectiu sistema tarifari i tindrà una validesa de 90 dies. El cost del títol a l’ATM de Barcelona serà de 80 euros, però quedarà en 40 euros per la bonificació del 50% en el preu del transport públic. Amb la bonificació del 50%, la T-Jove tindrà un cost de 47 euros a l’ATM de Girona, 40,20 euros a l’ATM de Lleida i de 46,60 euros a l’ATM del Camp de Tarragona. Són dades que es recullen a l’informe que el Departament de Territori ha aportat al Consell Executiu celebrat avui.

A l’ATM de Barcelona, el títol només estarà disponible amb el nou sistema de la T-mobilitat, després que ha finalitzat el desplegament d’aquesta targeta amb validació sense contacte a les sis corones de l’àrea. Els usuaris que encara disposin d’una targeta de cartró amb validesa podran continuar utilitzant-la durant el 2023 fins que s’esgoti, però amb les mateixes que quan la van adquirir, és a dir, no podran fer-la servir per zones tarifàries superiors a la zona del títol comprat.

La T-jove també començarà a funcionar a la setena corona, on encara no està implementada, amb el desplegament de la T-mobilitat en aquest territori, que es preveu que sigui a la tardor. Es tracta de les comarques del Berguedà i el Ripollès. També a la tardor es preveu la incorporació del Solsonès al sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona

La T-16 a les ATM de Lleida, Girona i el Camp de Tarragona

La nova T-16, que substitueix la T-12, entrarà en funcionament als sistemes tarifaris de les ATM de Lleida, Girona i Tarragona el pròxim 20 de març. La targeta, que continua sent gratuïta, s’amplia dels 12 als 16 anys i permetrà fer un nombre il·limitat de viatges en la zona tarifària on resideix el menor. Tot i això, l’actual T-12 continuarà sent vàlida i es podrà seguir utilitzant fins que el menor compleixi els 13 anys.

L’ATM de Barcelona ja va reconvertir la T-12 en T-16 fa uns anys. És un títol, però, que encara no està implementat a la setena corona de Barcelona. Com passa amb la T-jove, començarà a funcionar en aquest territori amb el desplegament de la T-mobilitat, a la tardor.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia