Esport

sge

Els instituts Vallvera i Salvador Sunyer i Aimeric, de Salt, nous centres d'especial atenció a la pràctica esportiva

query_builder   7 març 2023 17:23

event_note Nota de premsa

Els instituts Vallvera i Salvador Sunyer i Aimeric, de Salt, nous centres d'especial atenció a la pràctica esportiva

  1. Dels 22 centres d’aquest tipus en marxa a Catalunya, 10 són a la demarcació de Girona
  2. Pel Govern, el projecte permet que “l’escola es faci seva l’esport” i fa més potent el cercle de la tecnificació esportiva del país
sge{"name":"2023/03/07/15/13/576b5262-a1d8-4d69-b6da-2e6d533d699e.jpeg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":576042}

El Departament de la Presidència, mitjançant la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, i el Departament d’Educació, han signat avui a Salt un conveni, juntament amb l'Ajuntament de Salt i el Salt Gimnàstic Club, perquè els instituts Vallvera i Salvador Sunyer i Aimeric d’aquest municipi passin a formar part de la xarxa de centres d'especial atenció a la pràctica esportiva.

En l’acte, que ha tingut lloc a la biblioteca de l’IES Salvador Sunyer de Salt, Anna Caula ha subratllat que aquest projecte és fruit “del treball en xarxa que dona eines per evolucionar” i fa que “l’escola es faci seva l’esport”. Per la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, la signatura del conveni demostra que el Govern “dona molta importància a la formació integral dels nostres esportistes” i “enfortirà el cercle de la tecnificació esportiva” del país, on “cada etapa retroalimenta l’altre en el marc de l’esport circular”. Per acabar, ha afirmat que aquestes iniciatives generen “complicitats i orgull de territori” en els municipis.

Per part del Govern també hi ha intervingut el director dels Serveis Territorials d'Educació a Girona, Adam Manyé. “Per als i les gimnastes, Salt dona més oportunitats que altres municipis”, ha declarat sobre un projecte que “permet als joves desenvolupar totes les potencialitats de manera global”.

El projecte que a partir d’ara començarà a Salt parteix de la necessitat expressada per famílies i esportistes de poder compaginar la seva carrera dual (carrera esportiva i d'estudis reglats) en la fase d'alt rendiment, ja que necessiten moltes hores d'entrenament a la setmana.

El Salt Gimnàstic Club és un reconegut punt de tecnificació esportiva i una referència en l’àmbit de la gimnàstica artística per al desenvolupament integral dels esportistes, fomentant els valors i potenciant el talent. Actualment, dona servei a 41 noies i 5 nois.

A través del conveni, es farà una adaptació curricular en l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria i de Batxillerat als instituts Salvador Sunyer i Aimeric i Vallvera de Salt. Aquest fet permetrà als gimnastes poder sortir a entrenar en horari lectiu durant algunes assignatures i disposar d'una figura de coordinador entre l'institut i el Salt Gimnàstic Club, que els ajudarà a fer compatible la competició esportiva amb les necessitats educatives. El projecte compta també amb la col·laboració de la Federació Catalana de Gimnàstica i la Diputació de Girona.

Per la seva banda, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, s’ha mostrat satisfet perquè amb aquest “projecte inclusiu” l’educació “no serà un fre perquè els més joves puguin excel·lir” en l’esport. L’alcalde també s’ha mostrat convençut que més entitats esportives de Salt se sumaran al projecte i que “l’esport és una eina educativa molt potent al país”.

En l’acte, també hi han participat les directores de l’IES Salvador Sunyer i Aimeric, Pilar Figueras, i de l’IES Vallvera, Eva Rigau, per les quals aquesta iniciativa il·lustra que “l’escola de Salt té les mateixes oportunitats que a qualsevol altre municipi” i “suposa un guany per a la comunitat a nivell pedagògic i social”. Finalment, la presidenta del Salt Gimnàstic Club, Sílvia Flaquer, s’ha felicitat per la posada en marxa d’un projecte “amb molt futur per tots els esportistes de Salt i del territori, que donarà facilitats per dur a terme la seva etapa de tecnificació”.

22 centres a tot Catalunya

Les comarques gironines compten amb el precedent dels instituts dels municipis de Banyoles, que, conjuntament amb el Club Natació Banyoles, havien estat els pioners en la xarxa de centres d'especial atenció a la pràctica esportiva.

Deu dels vint-i-dos centres catalans d’aquesta tipologia estan ubicats a la demarcació de Girona, la que en té més. A banda dels dos de Salt, també n’hi ha a Ribes de Freser (SES Joan Triadú-esquí), Blanes (Institut Serrallarga-vela), Puigcerdà (Institut Pere Borrell-esports d'hivern), Banyoles (Institut Josep Brugulat, Institut Pere Alsius i Torrent, Casa Nostra i Institut Pla de l'Estany-rem, piragüisme, atletisme i natació) i Ripoll (Institut Abat Oliba-ciclisme i motociclisme).

2  

Imatges

Fotografia de la presentació

Fotografia de la presentació 576042

Fotografia de les intervencions durant la presentació

Fotografia de les intervencions durant la presentació 420139

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia