Salut

Reus

El conseller Balcells inaugura la nova àrea de laboratoris de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili de Reus

query_builder   7 març 2023 18:40

event_note Nota de premsa

El conseller Balcells inaugura la nova àrea de laboratoris de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili de Reus

  1. L’equipament s’ubica a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i compta amb un espai de recerca clínica de més de 800 m2
  2. Balcells també ha visitat el futur centre de rehabilitació de Falset, que obrirà portes aquest mes de maig
El conseller ha inaugurat avui la nova àrea de laboratoris de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili de Reus. {"name":"2023/03/07/18/36/a8b5991e-c910-4282-bb87-54901dd49f79.JPG","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":463498}

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha inaugurat aquest dimarts la nova àrea de laboratoris de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. L’IISPV és un centre de prestigi internacional que lidera la investigació en aquest camp que es duu a terme al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre.

Situat a la planta -1 de l’hospital, el laboratori ocupa una superfície de 832,21 m2 que es distribueix en quatre àrees funcionals: Àrea de Treball d’Ordinador; Àrea de Cultius Cel·lulars; Àrea de Biobanc IISPV Node Reus, i Àrea de Laboratori General.

L’execució del projecte, que ha costat 1,6 milions d’euros, permetrà el trasllat del laboratori de Recerca Biomèdica i del Biobanc, situats fins ara a les instal·lacions de l’antic hospital del carrer de Sant Joan, a més d’oferir uns nous espais als investigadors de l’IISPV que tinguin un projecte finançat i necessitin instal·lacions d’aquesta tipologia. L’objectiu del nou laboratori és atreure el talent científic jove a unes instal·lacions adaptades i actualitzades que potenciaran la capacitat d’innovació de la Catalunya Sud.

Segons el conseller, “la nova àrea de laboratoris reforça el missatge de present i futur a l’hora de comptar amb un sol institut de recerca pivotant sobre dos grans hospitals com són el Sant Joan de Reus i el Joan XXIII. També suposa un canvi substancial per a les treballadores i treballadors. Com a referent i amb unes línies de recerca pioneres en Metabolisme i Nutrició, ara també en Oncologia, l’IISPV és un motiu d’orgull per a tot el Camp de Tarragona i hi configura una potencialitat molt més elevada”.

Sobre l’IISPV

Més de 300 professionals treballen a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, tant des de centres sanitaris com des de laboratoris de recerca. L’entitat destaca en aquests àmbits de recerca: en el de les Malalties Metabòliques i Nutrició, en el de la Infecció, Immunitat i Medi Ambient, en el d’Oncologia i en el de Neurociències i Salut Mental. Actualment, estan en marxa més d’un centenar de projectes. Fruit dels estudis que duen a terme en neixen iniciatives emprenedores i innovadores, com ara la creació de dispositius mèdics per diagnosticar malalties de manera precoç.

El laboratori de recerca biomèdica és l’eina dels equipaments de salut per gestionar la recerca investigadora aprofitant l’estructura dels hospitals universitaris.

Nou centre de rehabilitació a Falset

Balcells també ha visitat el futur centre de rehabilitació a Falset
{"name":"2023/03/07/18/43/e8309df0-7021-4f06-aad1-671175849d14.JPG","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":550890}

A part de la inauguració dels nous laboratoris, el conseller Manel Balcells i Díaz s’ha desplaçat fins a Falset, on s’ultimen els serrells per obrir el futur centre de rehabilitació, darrere de l’edifici del CAP Falset. S’aproparan així les prestacions especialitzades i les unitats de suport a l’atenció primària dins una Àrea Bàsica de Salut que té 6.632 habitants.

La superfície del centre de rehabilitació és 393 i respon a la demanda tant de Falset com del seu àmbit d’actuació, ja que les actuals instal·lacions ubicades al pavelló municipal no poden respondre de manera òptima a les creixents necessitats. Compta amb una sala de consulta polivalent per a ús de metge rehabilitador i fisioterapeuta, també amb una altra que inclou espais per a tractaments grups i boxs específics en funció de les patologies. El centre disposarà d’una sala de rehabilitació i tres de consulta, entre altres espais; la inversió és d’1,4 milions d’euros. A l’espera d’enllestir detalls tècnics i de rebre tot el material necessari, el centre de rehabilitació obrirà portes el mes de maig.

3  

Imatges

El conseller ha inaugurat avui la nova àrea de laboratoris de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili de Reus.

El conseller ha inaugurat avui la nova àrea de laboratoris de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili de Reus. 463498

Balcells també ha visitat el futur centre de rehabilitació de Falset, que obrirà portes aquest mes de maig

Balcells també ha visitat el futur centre de rehabilitació de Falset, que obrirà portes aquest mes de maig 550890

Fotografia de la visita del conseller Balcells a la nova àrea de laboratoris de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili de Reus, inaugurada avui.

Fotografia de la visita del conseller Balcells a la nova àrea de laboratoris de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili de Reus, inaugurada avui. 355260

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia