Protecció Civil

Imatge del curs a tècnics municipals i comarcals realitzat a l'ISPC

Protecció Civil de la Generalitat forma una vintena de tècnics de 15 municipis i 5 consells comarcals sobre implantació de plans d'emergència i simulacres

query_builder   8 març 2023 13:02

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat forma una vintena de tècnics de 15 municipis i 5 consells comarcals sobre implantació de plans d'emergència i simulacres

Avui dimecres s’ha fet a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) la primera sessió presencial del Curs d’implantació de plans municipals i simulacres que imparteix per segon any consecutiu Protecció Civil de la Generalitat amb l’objectiu d’informar i donar recursos al personal tècnic de l’administració local per implantar un pla de protecció civil municipal a través de simulacres.

En aquesta segona edició del curs s’ha inscrit personal tècnics de 15 municipis catalans (Cabrera de Mar; Cardedeu; Constantí; Cornellà de Llobregat; Palau-solità i Plegamans; Sant Boi de Llobregat; Sant Cebrià de Vallalta; Sant Celoni; Santa Maria de Palautordera; Sitges; Terrassa; Vandellòs i Hospitalet de l’Infant; Prat de Llobregat; Olèrdola i Olot) i de 5 consells comarcals (Garrotxa; Segarra; Selva; Bages i Pallars Jussà).

L’objectiu d’aquesta formació és adquirir coneixements, habilitats i recursos per poder implantar un pla de protecció civil municipal a través de simulacres. A les sessions es prepararà i realitzarà un simulacre de despatx, s’elaboraran els documents clau per al seu disseny i s’avaluaran els resultats. Alhora, es treballarà com preparar un simulacre operatiu i també s’analitzarà el programa d’implantació d’un pla de protecció civil municipal (Duprocim).

El curs, de 20 hores de durada, va començar dilluns i finalitzarà el proper 22 de maig. Es tracta d’un curs semipresencial, amb classes a través de la plataforma ISPC en xarxa i presencials a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

El curs s’emmarca dins l’estratègia de Protecció Civil de la Generalitat de suport als ens locals en matèria de protecció civil, conjuntament amb altres accions com les subvencions o els diferents cicles de sessions formatives que es realitzen per al personal tècnic, regidors i alcaldes.


1  

Imatges

Curs amb tècnics de l'àmbit municipal i local

Curs amb tècnics de l'àmbit municipal i local 1354319

Emergències