Delegació a les Terres de l'Ebre

El Govern territorial ha commemorat a Vinebre el Dia Internacional de les Dones.

Les Terres de l'Ebre reivindiquen el feminisme per avançar cap a la igualtat real i efectiva

query_builder   8 març 2023 14:39

event_note Nota de premsa

Les Terres de l'Ebre reivindiquen el feminisme per avançar cap a la igualtat real i efectiva

  1. Vinebre acull l’acte institucional del Dia Internacional de les Dones


El Govern territorial ha commemorat a Vinebre el Dia Internacional de les Dones.
El Govern territorial ha commemorat a Vinebre el Dia Internacional de les Dones.
{"name":"2023/03/08/14/35/2d6b348e-3c0d-4d91-ac8b-7ff0e31abfc2.jpg","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. ","type":"0","location":"0","weight":1385590}


El Govern territorial a les Terres de l’Ebre ha celebrat aquest dimarts des de Vinebre l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones, amb el focus en la normalitat feminista. “Ens fem feministes perquè ens neguem a acceptar com a normals les desigualtats, les discriminacions i les violències que condicionen la vida de totes les dones”. La declaració institucional del 8 de març apel·la enguany el feminisme i la normalitat feminista per avançar cap a la igualtat real i efectiva: “Ens necessitem a totes i tots per fer possible la normalitat feminista a les famílies, els centres educatius, els llocs de treball, els espais d’oci, les associacions i les institucions polítiques”.


L’acte, amb una seixantena de representants institucionals i del teixit social ebrenc, ha estat conduït per les periodistes Judit Camaho Cugat i Laia Viñas Abadie, que han entrevistat diferents dones i representants del teixit associatiu, cultural i social de les Terres de l’Ebre: Mireia Grangé Mir, del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE); Fina Ambrós Solanellas, de l’entitat Barreres Fora; l’artista Antònia Ripoll i Leticia Santos Sarmiento, nascuda a Honduras i que resideix en l’actualitat a Arnes. Alba Gracia Talarn, de l’Associació de Dones de Flix i Mari Carme Porta Serrano, de l’Associació de dones de Vinebre han llegit la declaració institucional.


“Per al Govern aquesta està sent la legislatura de la transformació feminista. Estem vetllant pels drets sexuals i reproductius, hem implementat permisos de dol gestacional i perinatal i polítiques i treballem polítiques d’equitat menstrual”, ha assegurat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, que ha destacat l’augment dels recursos i serveis que contemplen els Pressupostos per al 2023: “Preveuen 1,6 milions d’euros per polítiques d’igualtat i feminismes amb governs locals a casa nostra, un 40% més”.


“Avui és un dia en què no només parlem de polítiques i reivindicacions, sinó que celebrem, parlem i expliquem a tothom que no cal haver llegit teoria feminista per ser feminista, ja que si creiem que homes i dones hem de tenir les mateixes oportunitats, que hem de cobrar el mateix, tenim dret als mateixos espais de poder i representació, a no canviar de carrer quan sortim per la nit i a viure lliures de violències, és que som feministes”, ha reivindicat la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Meritxell Benedí Altés. “Estem avançant i aterrant des dels Serveis Territorials totes les polítiques que s’estan impulsant i ho estem de manera coordinada amb la resta de Departaments i de la mà de les entitats i ens locals”, ha posat en valor la directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà Fortuño.

L’alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim Gironés, ha agraït que el Govern hagi escollit el municipi per commemorar el 8 de març. “Som un municipi que liderem des de fa molts anys dones i és important posar en valor la figura de la dona en municipis petits i rurals”.


L’acte ha acabat amb una actuació musical amb Clàudia Xiva i Josep Lanau.


"Ets Feminista" és la nova campanya del departament d'Igualtat i Feminismes per reivindicar la normalitat feminista. La campanya recull un seguit de situacions quotidianes en les quals resulta fàcil i de “sentit comú” identificar-se com a feminista. L’espot versiona una coneguda cançó de Raffaella Carrà: “En els feminismes, tot és començar”.
8 març 2023
2  

Imatges

El Govern territorial ha commemorat a Vinebre el Dia Internacional de les Dones.

El Govern territorial ha commemorat a Vinebre el Dia Internacional de les Dones. 7030742

El Govern territorial ha commemorat a Vinebre el Dia Internacional de les Dones.

El Govern territorial ha commemorat a Vinebre el Dia Internacional de les Dones. 9607034

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia