Delegació a Girona

Assistents a l'acte

La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Girona, i la Diputació commemoren conjuntament el Dia Internacional de les Dones

query_builder   8 març 2023 16:55

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Girona, i la Diputació commemoren conjuntament el Dia Internacional de les Dones

L’acte institucional ha tingut lloc aquest migdia a l’Auditori Josep Irla


La Generalitat de Catalunya a Girona, l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona han celebrat avui de forma conjunta la commemoració del Dia Internacional de les Dones. L’acte ha tingut lloc aquest migdia a l’Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona amb la participació de la delegada del Govern, Laia Cañigueral; de la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi; i la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, la presidenta del Institut Català de les Dones,Meritxell Benedí, i la directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes, Marta Casacuberta.

L’eix central de l’acte ha girat a l’entorn de l’avançament cap a la normalitat feminista, posant en qüestió les desigualtats existents, fent una crida a la responsabilitat de les administracions, associacions, i societat en general. El tema s’ha debatut en un col·loqui “D’on venim i com anem cap a la normalitat feminista” que hi han participat Judit Juanhuix,doctora en física per la UAB i membre de diverses entitats de l’activisme trans, Roser Vargas, activista en el territori de Girona Est i presidenta de l'Associació Rigoberta Menchú i Maria Hidalgo, membre de l’associació Multicapacitats.

Assistents a l'acte
Assistents a l'acte
{"name":"2023/03/08/16/16/a51a2cdc-c7af-45be-b3b3-90954119217a.jpg","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":1188635}

En la seva intervenció, la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral , ha ressaltat quePer això avui, i cada dia, institucions i entitats ens hem de coordinar, conjurar, per construir una amplíssima coalició social feminista.I això no va només amb les dones. També hi ha un nombre creixent de nois joves i d’homes que es rebel·len contra uns patrons de masculinitat que no els deixen tampoc ser lliures. Perquè totes i tots hem de ser feministes i agents actius en la transformació feminista que cal que portem a terme en el país i en el món. El feminisme ens fa més lliures a totes però també a tots.

Significa més drets per a tothom, i serveix com a lluita perquè tothom tingui més oportunitats, i així totes i tots puguem viure la nostra vida en plenitud i sense està condicionats per estereotips i discriminacions”.

Tal com diu el President Pere Aragonès “Els feminismes són la principal força transformadora que pot canviar el món”. Perquè “quan el feminisme qüestiona el patriarcat, també està qüestionant el model del repartiment del poder”.

La regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, ha afirmat "És evident que el moviment feminista és molt més fort que fa uns anys enrere, però no som on hauríem de ser. Hem avançat, però queda traduir-ho en actuacions reals i polítiques transformades per fer canvis estructurals com la igualtat de salaris, d’oportunitats en la carrera professional, en la conciliació amb la maternitat o en les cures a la llar. Com arribarem a la igualtat real? Amb polítiques que promoguin canvis i fent participes a tothom, també als homes, els quals han de ser companys en aquesta lluita".

Per la seva banda la vicepresidenta de la Diputació de Girona, Maria Puig, ha destacat

La igualtat de gènere és un dret fonamental, però encara estem lluny d'assolir-ho. Totes i tots hi tenim un paper, en aquesta lluita: les entitats, les administracions, el sector privat o la ciutadania. Des de la Diputació de Girona, actuem colze a colze amb els ajuntaments i les entitats en àmbits com l'educació igualitària, l'impuls de polítiques per a la igualtat de gènere o la lluita contra la violència cap a les dones. La transformació feminista és imparable si sumem esforços i ha d'esdevenir una peça clau per construir una societat basada en la justícia, la llibertat i també, la sostenibilitat”.

També s’ha difós el vídeo de la campanya “En els feminismes, tot és començar!”, i la delegada a Girona del Col·lectiu de Dones en l’Església per la Paritat, Piua Salvatella, ha llegit el manifest institucional.

Una actuació musical del grup Les Anxovetes ha tancat l’acte.


Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia