Direcció General de Comunicació

Comunicat de premsa sobre el ciberatac a l'Hospital Clínic

query_builder   8 març 2023 18:58

event_note Nota de premsa

Comunicat de premsa sobre el ciberatac a l'Hospital Clínic

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i l'Hospital Clínic continuen les tasques d'anàlisi i recuperació dels sistemes de la informació per tal de normalitzar la situació després del ciberatac que va patir el centre sanitari. Des del dia 5 de març s'està implementant un pla de recuperació per minimitzar les probabilitats que un incident de les mateixes característiques es torni a reproduir en les mateixes circumstàncies a l'hospital.

Aquest pla inclou accions d'erradicació de l'activitat de l'atacant, el desplegament de diferents capacitats tecnològiques i la integració operativa del centre sanitari amb l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i les seves capacitats de protecció.

Les tasques de recuperació es concentren actualment en tornar a disposar dels elements de suport bàsics de la infraestructura i dels elements que donen suport als processos més crítics de l'hospital. L'estimació inicial és que aquesta tasca es pugui completar en els pròxims dies.

La Direcció de Sistemes ha desplegat 165 equips de suport, que permeten treballar de forma segura. Avui a la seu Villarroel s'ha pogut desenvolupar amb normalitat l'activitat planificada, un 25% de consultes externes i un 70% de les cirurgies programades. L'afèresi, el programa de cribratge de càncer de còlon i el Servei d'Atenció al Viatger Internacional (SAVI) funcionen amb normalitat.

Per demà, l'activitat de consultes externes pujarà de forma progressiva fins al 50% i s'arribarà a un 100% de les cirurgies programades a la seu Villarroel. Ales seus Plató i Maternitat es farà cirurgia ambulatòria de baixa complexitat dermatològica, urològica i oftalmològica.


Pel que fa a la resta d'activitat, es manté:

•Activitat urgent i hospitalització convencional i de crítics a les tres seus

•Hospitalització domiciliària i hospitals de dia

•Exploracions radiològiques i proves endoscòpiques

•Diàlisi i rehabilitació ambulatòria

•Farmàcia ambulatòria


Queda pendent de completar la recuperació de l'activitat al centre d'extraccions, que actualment treballa al 20% de la seva capacitat fent proves urgents i per a hospitals de dia. Els pacients prioritaris d'oncologia radioteràpica s'estan derivant a l'Hospital de Sant Pau i Hospital Vall d'Hebron.

Els pacients que podran visitar-se rebran una trucada de l'hospital per confirmar la seva visita i els que seran reprogramats, se'ls anirà avisant pròximament. El criteri de recuperació de l'activitat és que hi hagi la màxima seguretat del pacient.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia