Empresa i Treball

Catalunya ha atret 6.400 MEUR d'inversió estrangera el 2022, la xifra més elevada de la sèrie històrica

Catalunya ha atret 6.400 MEUR d'inversió estrangera el 2022, la xifra més elevada de la sèrie històrica

query_builder   9 març 2023 10:32

event_note Nota de premsa

Catalunya ha atret 6.400 MEUR d'inversió estrangera el 2022, la xifra més elevada de la sèrie històrica

  1. El país ha captat un 50% més d’inversió per part de companyies estrangeres que l’any anterior
  2. En total s’han anunciat 229 projectes d’inversió (+11% interanual) que suposaran la creació de 19.500 llocs de treball (un 16% més)
  3. Ho ha donat a conèixer el conseller Torrent al Parlament de Catalunya, on ha destacat que es tracta “d’inversions amb projectes vinculats a l’economia productiva”

Catalunya ha atret 6.428 milions d’euros d’inversió estrangera el 2022, un 50% més que l’any anterior. Segons dades d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- en base la base de dades fDi Markets del grup Financial Times, es tracta de la xifra més elevada de tota la sèrie històrica, que comença l’any 2003. Aquesta base de dades és una de les eines més prestigioses a escala internacional que utilitzen les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial.

Ho ha donat a conèixer aquest dijous al Parlament de Catalunya el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió. Torrent ha explicat que en total, el 2022, es van anunciar 229 projectes d’inversió per part de companyies multinacionals (un 11% més que el 2021) que suposaran la creació de 19.500 llocs de treball quan es materialitzin.

El titular d’Empresa i Treball ha assegurat que es tracta “de dades excel·lents” ja que es tracta “d’inversions amb projectes vinculats a l’economia productiva que generen llocs de treball estables i de qualitat”. Torrent ha recordat que la Generalitat, a través d’ACCIÓ, “va batre rècord històric en captació d’inversió estrangera el 2022” i ha explicat que “cal agafar perspectiva per aïllar l’efecte volatilitat d’aquests indicadors”. En aquest sentit, ha destacat que “el volum d’inversió estrangera registrada a Catalunya l’últim quinquenni ha assolit els 20.300 milions d’euros, un 29% més que el període anterior”. En els darrers cinc anys s’han anunciat 950 projectes (un creixement del 58%) i la creació de 44.500 llocs de treball associats (+82%).

Torrent ha explicat que aquest 2022 han destacat els projectes d’inversió d’empreses dels Estats Units, França, Alemanya, Regne Unit, Itàlia, Japó, Suïssa i la Xina. D’altra banda, encapçalen la llista sectorial les TIC, maquinària i béns d’equipament, infraestructures, electrònica i material elèctric, l’alimentació i la indústria farmacèutica.

La base de dades de l’fDi Markets del Financial Times recull els projectes d’inversió fets públics per les companyies de tipus productiu i de serveis i greenfield entès en sentit ampli (empreses que s’han establert per primera vegada a Catalunya, reinversions, ampliacions, etc.). No inclou fusions i adquisicions d’empreses excepte quan impliquen creació de llocs de treball addicionals. Aquesta base de dades assigna els projectes a l’any que s’anuncien les inversions de tal manera que permet analitzar anualment el pols inversor de les empreses estrangeres.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat

Facebook @acciocat

Linkedin ACCIÓ

Youtube ACCIÓ


Pla de Govern
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia