Institut Català de les Dones

Postgrau

Oberta la preinscripció del Postgrau "Polítiques d'Igualtat de Gènere a la Gestió Pública"

query_builder   10 març 2023 08:20

event_note Nota de premsa

Oberta la preinscripció del Postgrau "Polítiques d'Igualtat de Gènere a la Gestió Pública"


  1. El postgrau capacita les professionals de l’administració, tant de la Generalitat com dels ens locals, en l’aplicació de la transversalitat de gènere en les polítiques públiques
  2. És la sisena edició del postgrau, que ja ha format 150 professionals


Ja està oberta preinscripció dela sisena edició delPostgrau de Polítiques d’Igualtat de Gènere a la Gestió Pública, impulsat per l’Institut Català de les Dones en col·laboració amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, l’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere i la Universitat de Barcelona. Aquesta formació es consolida com un programa de referència en l’abordatge feminista de la gestió pública.

El Postgrau de Polítiques d’Igualtat de Gènere a la Gestió Pública aporta els coneixements, les competències i les habilitats necessàries per a incorporar la perspectiva de gènere i feminista a qualsevol política publica en tot el seu cicle, en les fases de diagnosi, disseny, desplegament i avaluació.

Més de 150 persones han participat en les primeres 5 edicions del postgrau, demostrant que és una eina imprescindible per detectar, analitzar i intervenir sobre les desigualtats de gènere en les administracions públiques.

La formació consta de cinc blocs:

  1. Marc bàsic i conceptual de la igualtat de gènere i els feminismes,
  2. Disseny, implementació i avaluació de les polítiques públiques feministes
  3. Àmbits temàtics de les polítiques de gènere.
  4. Violències masclistes des d’un enfocament interdisciplinari.
  5. Obligacions de les empreses, organitzacions i administració pública en matèria d’igualtat.

Una formació per al personal de les administracions públiques catalanes

La formació és híbrida i s’adreça preferentment al personal tècnic referent de gènere dels departaments i d’altres unitats especialitzades en matèria d’igualtat de gènere de la Generalitat de Catalunya, de l’Administració local i d’altres administracions.

Amb aquest postgrau, es dona compliment al requeriment de la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva entre dones i homes (LIEDH), que recull l’obligació dels poders públics d’incorporar la transversalitat de la perspectiva de gènere i de les polítiques d’igualtat de gènere en totes les seves actuacions, a tots els nivells i a totes les etapes. Aquest principi d’actuació requereix la formació bàsica, progressiva i permanent del personal de les administracions per a garantir que compleixen llurs funcions en relació amb el que estableix aquesta llei.

El període de preinscripció per al Postgrau finalitza el proper 29 de març. Podeu trobar més informació relacionada amb aquesta formació en aquest enllaç

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia