Direcció General de Comunicació

Mesa general de negociació dels empleats públics de la Generalitat

Govern i sindicats acorden dos nous protocols per erradicar l'assetjament sexual i laboral i noves mesures per millorar la conciliació

query_builder   9 març 2023 15:23

event_note Nota de premsa

Govern i sindicats acorden dos nous protocols per erradicar l'assetjament sexual i laboral i noves mesures per millorar la conciliació

  1. La consellera Vilagrà ha assegurat que “vetllem per la salut dels servidors i les servidores públiques per garantir-los que poden desenvolupar la seva feina amb total seguretat i en les millors condicions”
  2. La consellera Verge ha remarcat que “les institucions i les administracions públiques tenim la responsabilitat de ser exemplars amb la prevenció i la reparació de les conductes assetjadores, discriminadores o violentes”
  3. Els textos són fruit del treball conjunt de l’Administració i les organitzacions sindicals i avui s’ha formalitzat l’acord a la MEPAGC


La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, han explicat els nous protocols per erradicar l’assetjament sexual i l’assetjament psicològic en l’àmbit laboral, que tenen l’objectiu de reforçar la protecció dels treballadors i treballadores de la Generalitat.

Els protocols s’han signat en el marc de la Mesa General dels Empleats i Empleades Públics (MEPAGC) i són fruit del treball conjunt de l’Administració i les organitzacions sindicals en els diversos òrgans de participació. A la reunió de la MEPAGC, també s’han acordat noves mesures de flexibilitat i conciliació de la vida laboral i familiar per al personal de la Generalitat.

La consellera Laura Vilagrà Pons ha destacat la importància que els nous protocols i les mesures de conciliació s’hagin acordat de forma compartida amb les organitzacions sindicalsen la Mesa General dels Empleats i Empleades Públics. “Aquest és el aquest marc de transformació feminista i de transformació democràtica en el qual prenem les decisions, amb la participació dels representants dels treballadors i treballadores públics”.


Les conselleres Vilagrà i Verge, en roda de premsa, anunciant les mesures acordades.
Les conselleres Vilagrà i Verge, en roda de premsa, anunciant les mesures acordades (Foto: Rubén Moreno).
{"name":"2023/03/09/15/03/e8ade3e7-a9bc-4752-94c7-d5313e167e39.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":3647464}

Del nou protocol de prevenció de l’assetjament psicològic ha remarcat que posa l’èmfasi en la prevenció i la detecció i que proporcionarà “una major protecció a les víctimes i més confidencialitat”, i impedirà actuacions dilatòries de les persones assetjadores. Així mateix, ha destacat que “està en sintonia amb la sensibilitat i el compromís d’aquest Govern per abordar la salut mental des d’una perspectiva integral”. En aquest sentit, ha assegurat que “vetllem per la salut dels servidors i les servidores públiques per garantir-los que poden desenvolupar la seva feina amb total seguretat i en les millors condicions”.

La consellera Tània Verge Mestre ha destacat que “les institucions i les administracions públiques tenim la responsabilitat de ser exemplars amb la prevenció i la reparació de les conductes conductes assetjadores, discriminadores o violentes”.

Així mateix, ha subratllat que "l’actualització del protocol contra l’assetjament sexual i assetjament per raó de sexe, orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere de l’Administració de la Generalitat assenta les bases per a les revisions dels protocols que han de fer els ens locals, és a dir, per a ajuntaments i consells comarcals" i, en aquest sentit, "serà referent també per a tot el sector públic de Catalunya”.


Protocol de prevenció de l’assetjament sexual

El nou protocol per a la prevenció, la detecció, l'actuació i la resolució de situacions d'assetjament sexual i assetjament per raó de sexe, orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere l’han elaborat de forma conjunta la Secretaria d’Administració i Funció Pública del Departament de la Presidència i el Departament d’Igualtat i Feminismes, amb la participació de les organitzacions sindicals.

Aquest protocol superael que es va aprovar el 2015 i implementa la política del Govern de tolerància zero enla lluita contra tot tipus d'assetjament o violències masclistes, ja sigui per raó de sexe, identitat de gènere o orientació sexual. En aquest sentit, el nou text deixa de ser una eina bàsicament sancionadora per esdevenir un instrument d’acompanyament a les víctimes al llarg de tot el procés de recuperació, posant en el centre la seva protecció.

Té també com a objectius elaborar estratègies de prevenció per erradicar les conductes discriminatòries; establir circuits d’intervenció ràpids i eficients quan es produeix una denúncia; definir els rols i les responsabilitats dels diferents agents, i garantir la seguretat, la integritat i la confidencialitat de les persones afectades i l’aplicació de mesures per a la protecció de la víctima.

Aquest protocol abasta en el seu àmbit d’aplicació totes les persones que comparteixen espai de feina, amb independència de la seva vinculació laboral formal, interna o externa.

2  

Imatges

Reunió de la Mesa General de Negociació dels Empleats i Empleades públics de la Generalitat (Foto: Rubén Moreno).

Reunió de la Mesa General de Negociació dels Empleats i Empleades públics de la Generalitat (Foto: Rubén Moreno). 3946556

Reunió de la Mesa General de Negociació dels Empleats i Empleades públics de la Generalitat (Foto: Rubén Moreno).

Reunió de la Mesa General de Negociació dels Empleats i Empleades públics de la Generalitat (Foto: Rubén Moreno). 3401918

Funció pública
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia