Agents Rurals

Pla alfa previst per al 10/03/2022

S'activa el nivell 2 del Pla Alfa a 15 comarques a partir de demà

query_builder   9 març 2023 18:00

event_note Nota de premsa

S'activa el nivell 2 del Pla Alfa a 15 comarques a partir de demà

L’activació ve motivada per la previsió de temperatures altes, humitats relatives baixes i l’entrada de vent de Ponent

El Cos d’Agents Rurals fa una crida a extremar les precaucions davant d’aquest episodi, que s’allargarà tot el cap de setmana

S’han suspès 24.838 activitats de risc d’incendi previstes per demà a les comarques afectades, de la meitat sud de Catalunya

Davant l’increment del perill d’incendi forestal, demà dia 10 de març de 2023 a partir de les 00:00 hores s’activa el nivell 2 del Pla Alfa a 15 comarques de Catalunya.

En concret, el nivell 2 de Pla Alfa s’activarà a set comarques barcelonines (Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Barcelonès, el Garraf, Baix Llobregat i el Vallès Occidental), cinc comarques tarragonines (Baix Penedès, Alt Camp, Conca de Barberà, Baix Camp i Priorat) i tres comarques de l’Ebre (Ribera d’Ebre, Terra Alta i Baix Ebre).

El Cos d’Agents Rurals fa una crida a la prudència durant aquest episodi, que està previst que s’allargui durant tot el cap de setmana. En nivell 2 del Pla Alfa queden suspeses les activitats amb més risc d’incendi (entre les quals cremes de restes vegetals, focs d’esbarjo...). En concret, per demà s’han suspès 24.838 activitats amb l’objectiu de prevenir els focs forestals. A més, cal tenir molta precaució amb totes les activitats al medi natural.

L’activació del nivell 2 del Pla Alfa ve motivada per la previsió de temperatures altes, humitats relatives baixes i l’entrada de vent de Ponent, juntament amb la sequera acumulada, que faran incrementar el perill d’incendi forestal.

No es descarta que el nivell 2 es pugui ampliar a més comarques durant el cap de setmana, en funció de l’evolució de les previsions meteorològiques.

Demà i dissabte preocupen especialment les zones on hi ha més sequera acumulada, especialment el litoral i prelitoral de Barcelona. Pel que fa a diumenge, es preveu entrada de vent de Tramuntana, que incrementarà també el perill al litoral i prelitoral de Girona, on també hi ha un dèficit acumulat de pluges.

Pla Alfa

El Pla Alfa és el procediment operatiu establert pel Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir.

Aquestes situacions es graduen en una escala de 4 nivells, de 0 a 3, per a cada comarca, essent 0 el nivell baix i 3 nivell extrem de perill d’incendi. L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives.

La Direcció General dels Agents Rurals elabora diàriament el Pla Alfa en funció del perill de risc d’incendi forestal que elabora el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, així com amb altres eines d’anàlisi.

Tota informació del Pla Alfa a:

https://interior.gencat.cat/plaalfa

1  

Imatges

Pla alfa previst per al 10/03/2022

Pla alfa previst per al 10/03/2022 574101

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia