Drets Socials

La meva Cartera

El carnet de família nombrosa, disponible al mòbil amb 'La meva Cartera' de la Generalitat

query_builder   13 març 2023 11:30

event_note Nota de premsa

El carnet de família nombrosa, disponible al mòbil amb 'La meva Cartera' de la Generalitat

A Catalunya hi ha 147.849 famílies nombroses reconegudes que es poden beneficiar de la mesura a partir d’avui


LMC{"name":"2023/03/10/11/08/20e0cc60-a1c3-44df-8d90-3d114f5b312b.jpg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":23191}

Des d’avui el carnet de família nombrosa s’incorpora al wallet o moneder digital de la Generalitat ‘La meva Cartera’. Això vol dir que les 147.849 famílies nombroses reconegudes a Catalunya el poden descarregar als seus dispositius mòbils.

L'opció de tenir el carnet en format digital en millora la disponibilitat, ja que fins ara, per gaudir dels avantatges calia esperar a rebre el carnet al domicili. Però a partir d’avui, un cop aprovat el reconeixement de família nombrosa, és possible descarregar-se el carnet digital l’endemà mateix.

‘La meva Cartera’ es va crear el mes de setembre passat amb la idea de tenir en un únic espai al mòbil tots els títols, carnets i permisos que emet la Generalitat de Catalunya. Així, qualsevol usuari es pot identificar allà on calgui, de manera fàcil, còmoda i segura. El primer títol que s’hi va incorporar va ser la targeta sanitària i ara també s’hi suma el títol de família nombrosa.

El carnet digital –que té el mateix aspecte que el títol de família nombrosa físic- porta associat un codi QR que els establiments o institucions poden fer servir per validar-ne les dades i la vigència i fer efectius els avantatges que dona. Aquest carnet que expedeix el Departament de Drets Socials és, després de la targeta sanitària, un dels que genera més interacció amb la Generalitat de Catalunya i els seus canals d’atenció a la ciutadania.

Els pares i les mares poden descarregar-se el seu carnet i els de tots els seus fills i filles. D’aquesta manera, els dos progenitors tenen disponibles els títols familiars per fer tràmits de forma simultània, una opció que fins ara no era possible atès que cada infant tenia un únic carnet físic. Els adolescents a partir de 16 anys també poden tenir el seu carnet digital, ja que, a aquesta edat, es poden donar d’alta a l’idCAT Mòbil (sistema per identificar-se al moneder digital).

A més de disposar del carnet en format digital, des de l’aplicatiu mateix es pot descarregar l’acreditació del títol en format pdf.

Aquest carnet, tant en format físic com digital, és un document oficial que acredita la condició de família nombrosa i que també permet gaudir d'avantatges davant diverses institucions, entitats i establiments comercials. En aquest sentit, les famílies que en disposen el poden utilitzar per accedir als beneficis que ofereix la Generalitat de Catalunya i que inclouen prestacions, ajuts per l’habitatge o avantatges en els àmbits de l’educació, la cultura, l’esport, el transport o el lleure educatiu, entre d’altres. Així mateix, dona accés als beneficis que contemplen les administracions locals i estatal per a les famílies nombroses.

D’altra banda, la xarxa d'avantatges inclou també més de 3.000 comerços i entitats col·laboradores que ofereixen descomptes o tarifes especials per a les persones que acrediten la condició de pertànyer a un família nombrosa.


Passos per tenir ‘La meva Cartera’ al mòbil

  1. Accedeix amb el navegador web del mòbil a lamevacartera.gencat.cat
  2. Un cop dins de l’aplicació, accepta el tractament de les dades personals.
  3. Identifica’t amb l’idCAT Mòbil, un certificat digital o un altre sistema compatible.
  4. Un cop identificat, les targetes disponibles es descarreguen i ja es poden usar.
  5. L’aplicació ofereix l’opció de fer servir el sistema de protecció del mòbil (PIN, Face ID...) per evitar haver d’identificar-se cada vegada que s’hi accedeix.
  6. Pots crear un accés directe en forma d’icona a la pàgina d’inici del telèfon (així funcionarà com una app sense necessitat d’anar als markets).


Apoderar la ciutadania

‘La meva Cartera’ és un servei digital desenvolupat per la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, a través de la Direcció General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana, en el marc de l’estratègia de la conselleria del Departament de la Presidència per facilitar la relació de la ciutadania amb l’Administració, posant-ho fàcil i centralitzant l’accés als serveis digitals.

La iniciativa s’afegeix a altres projectes que promou la Generalitat per acompanyar i apoderar la ciutadania en l’accés als serveis públics i en la relació amb l’Administració en un context cada vegada més digital. Així, s’aconsegueix avançar cap a un nou model d’atenció ciutadana integral, proactiu, personalitzat, àgil i sostenible amb visió omnicanal des del disseny a la prestació del servei i que posa la ciutadania al centre.

‘La meva Cartera’ és interoperable tant amb dispositius mòbils Android com iOS. A banda de la targeta sanitària i el carnet de família nombrosa, està previst que s’hi incorporin els pròxims mesos el títol de família monoparental i el carnet de discapacitat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia