Direcció General de Comunicació

El Govern aprova un programa per a la gestió dels fangs generats en la depuració d'aigües residuals urbanes

El Govern aprova un programa per a la gestió dels fangs generats en la depuració d'aigües residuals urbanes

query_builder   21 setembre 2010 13:52

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un programa per a la gestió dels fangs generats en la depuració d'aigües residuals urbanes

 
 
  • L’augment del nombre de depuradores a Catalunya ha incrementat en els últims anys la qualitat de l’aigua com a recurs per als ciutadans i per al medi, però també els residus que cal tractar
  • El Programa optimitza la gestió dels fangs generats en les depuradores, minimitzant-ne l’impacte ambiental i el cost econòmic derivat de la seva gestió
 
El Govern de la Generalitat ha aprovat avui el Programa d’actuacions per a la gestió dels fangs generats en els processos de depuració d’aigües residuals urbanes de Catalunya. L’objectiu del programa és planificar les actuacions de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per optimitzar la gestió dels fangs generats en les depuradores, minimitzant-ne l’impacte ambiental i el cost econòmic derivat de la seva gestió. Les actuacions previstes en aquest programa suposen una inversió de 78,9 milions d’euros i comportaran una reducció significativa del fang que es destinarà a dipòsit controlat, i l’increment de la valorització energètica.
 
Els criteris per a la gestió del fang com a residu en prioritzen la prevenció i la minimització, i se’n planifiquen diferents vies de gestió, com ara l’aplicació en profit de l’agricultura, el compostatge en plantes, l’assecatge tèrmic, la valorització energètica, l’aplicació per a la restauració d’activitats extractives, i, com a última opció, el dipòsit controlat.
 
L’increment de fangs de depuradores es deu a l’augment d’instal·lacions d’aquest tipus a tot Catalunya en els últims anys, per donar compliment a diversos programes de sanejament d’aigües urbanes.
 
Amb les actuacions previstes en el Programa que ha aprovat avui el Govern, i que tindrà una durada de sis anys, es reduiran significativament els residus provinents de depuradores destinats a dipòsits controlats i se n’incrementarà la valorització energètica. Aquestes actuacions inclouen la implantació de noves etapes de digestió anaeròbia a una vintena de depuradores per a la producció de biogàs, 5 noves plantes de compostatge, l’ampliació de 2 que ja estan en funcionament, i l’ampliació de 4 plantes d’assecatge tèrmic existents. També es preveuen actuacions de recerca en concepte d’exploració tecnològica.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia