Direcció General de Comunicació

El Govern rehabilitarà un pavelló de l'Hospital de Sant Pau per acollir la Universitat de les Nacions Unides

El Govern rehabilitarà un pavelló de l'Hospital de Sant Pau per acollir la Universitat de les Nacions Unides

query_builder   21 setembre 2010 14:02

event_note Nota de premsa

El Govern rehabilitarà un pavelló de l'Hospital de Sant Pau per acollir la Universitat de les Nacions Unides


  • Es destinaran 11,7 milions d'euros a la rehabilitació del Pavelló de Sant Manuel
  • La Universitat de les Nacions Unides (UNU) és un projecte sobre l'Aliança de Civilitzacions destinat a la formació, la recerca i la divulgació de la pau
  • La creació de la UNU a Barcelona s'emmarca en un projecte més ampli, que transformarà el recinte històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau en el Centre Internacional de la Mediterrània i en una gran plataforma de seus d'organismes mundials
El Govern ha aprovat avui una subvenció d'11,7 milions d'euros a la Fundació de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per rehabilitar el Pavelló Sant Manuel del recinte històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Aquest pavelló serà la nova seu de l'Institut de la Universitat de les Nacions Unides (UNU). Està previst que les obres de rehabilitació de l'edifici acabin l'any 2012.
Les àrees prioritàries de recerca i formació del centre seran quatre: l'educació per al desenvolupament i l'entesa entre civilitzacions; la joventut com a motor de la consecució dels Objectius del Mil•lenni; els moviments migratoris, fent èmfasi en la convivència de les societats; i el paper dels mitjans de comunicació en la difusió de valors. Es consideraran, a més, altres estudis sobre gènere i sobre la regió mediterrània.
La creació de la UNU a Barcelona s'emmarca en un projecte més ampli, que es desenvoluparà fins l'any 2016, i que transformarà el recinte històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau -declarat Patrimoni de la Humanitat- en el Centre Internacional de la Mediterrània i en una gran plataforma de seus d'organismes mundials, que es preveu que seran presentats els pròxims mesos.
Paral•lelament, el Govern també ha acordat avui concedir una subvenció de 425.000 euros a la Fundació Privada de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per contribuir al finançament del projecte de rehabilitació de tot el recinte històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
La Universitat de les Nacions Unides
La UNU, fundada el 1973, és una organització acadèmica internacional dedicada al foment de la pau i el progrés dels pobles. La universitat vol propiciar, a més, un marc de trobada entre eminents investigadors d'arreu.
Tot i que la seu principal està a Tòkio, la UNU compta amb una xarxa de centres i programes de recerca i de formació, tant en països desenvolupats com en països en vies de desenvolupament. D'altra banda, treballa amb diverses entitats universitàries en l'estudi de problemes com ara els aspectes econòmics del desenvolupament i l'aplicació de la ciència i de la tecnologia en els països en vies de desenvolupament.

El recinte històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Obra de l'arquitecte Domènech i Muntaner, el recinte està format per diversos pavellons modernistes construïts entre els anys 1905 i 1930. Van ser declarats Monument Històric-artístic l'any 1978 i Patrimoni Mundial per la UNESCO l'any 1997.
Un d'aquests pavellons, el de Sant Manuel, es convertirà en la seu de l'Institut de la UNU sobre l'Aliança de les Civilitzacions, destinat a la formació, la investigació i la divulgació.
La Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és una entitat amb finalitats socials sense ànim de lucre, que s'encarrega de gestionar i vetllar pel manteniment i la conservació del conjunt monumental i artístic del seu recinte històric, i que porta a terme l'activitat benèfico-assistencial. El Patronat de l'Hospital és el màxim òrgan de govern i està format paritàriament per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, i el Capítol de la Catedral de Barcelona.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia