Direcció General de Comunicació

El Govern aporta un milió d'euros al foment de l'aprenentatge del català entre persones nouvingudes

El Govern aporta un milió d'euros al foment de l'aprenentatge del català entre persones nouvingudes

query_builder   21 setembre 2010 13:56

event_note Nota de premsa

El Govern aporta un milió d'euros al foment de l'aprenentatge del català entre persones nouvingudes

 
 
  • Subvenciona el Consorci per a la Normalització Lingüística per oferir cursos bàsics de llengua a través d’entitats de persones immigrades, ens locals i programes d’integració per a persones reagrupades
  • L’any passat 8.000 persones es van beneficiar d’aquests cursos
 
El Govern ha aprovat atorgar una subvenció d’un milió d’euros al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) per fomentar l’aprenentatge del català entre persones nouvingudes. L’aportació té per objectiu oferir classes de llengua catalana a través de les seus d’entitats de persones immigrades i d’ens locals d’arreu del país. Només el 2009, prop de 8.000 alumnes se’n van beneficiar.

Es tracta d’una formació gratuïta, que s’imparteix en horaris especials adaptats a les necessitats de l’alumnat, que intenta compaginar els cursos amb la seva vida laboral i familiar. D’aquesta manera es complementa l’oferta habitual del CPNL que duu a terme a les seves seus i s’aconsegueix arribar a més punts del territori.
Les classes es planifiquen des del CPNL, que s’encarrega d’atendre les sol·licituds de les entitats i dels ens locals que han detectat persones immigrades interessades a aprendre el català. El Consorci organitza els cursos a les seus de les mateixes entitats o en centres habilitats i proporciona el professorat necessari. Per la seva banda, el Govern s’encarrega del finançament.

L’acord també permet fomentar, des de 2009, l’acollida lingüística i la formació bàsica de català a l’alumnat del Programa de reagrupament i treball, promogut per la Secretaria per a la Immigració i adreçat especialment a les persones estrangeres que han arribat per reagrupament familiar.

Aquesta formació en llengua s’emmarca dins de les mesures establertes en el Pacte Nacional per a la Immigració, que inclou entre els seus reptes fer del català la llengua pública comuna. Així mateix, es fa d’acord amb les previsions de la Llei d’acollida de les persones immigrades i les retornades, aprovada per una àmplia majoria el passat mes d’abril al Parlament de Catalunya.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia