Servei Català de Trànsit

Formació 3.0

La 9a edició de la Formació 3.0 per a motoristes duplica sessions i n'afegeix a la zona urbana

query_builder   13 març 2023 18:10

event_note Nota de premsa

La 9a edició de la Formació 3.0 per a motoristes duplica sessions i n'afegeix a la zona urbana

El nombre de sessions incrementarà de 25 a 40, repartides entre els mesos de març i novembre


Aquest cap de setmana es posa en marxa la 9a edició del programa Formació 3.0, una acció formativa gratuïta organitzada pel Servei Català de Trànsit (SCT) i ANESDOR (Associació Nacional d’Empreses del Sector de les Dues Rodes) que s’adreça als conductors i conductores de motocicletes que vulguin millorar la seva tècnica de conducció i alhora augmentar la seva seguretat.

La formació, que té el suport i col·laboració dels Mossos d’Esquadra tant per al desenvolupament de la sessió formativa com per a la localització de l’espai adequat, ha comptat ja amb la participació de més de 4.300 usuaris de motocicleta. Una de les principals novetats d’aquesta 9a edició és que es donarà entrada a la formació diferenciada en zona urbana, que començarà a Barcelona, amb diverses sessions en vies urbanes orientades als usuaris d’escúter, principalment, i que es començarà a impartir a Barcelona. En l’àmbit urbà la formació començarà a Barcelona i tenim la voluntat de fer més sessions a la capital de Catalunya. A més, en aquesta edició, el nombre de sessions incrementarà exponencialment de 25 a 40, que tindran lloc entre els mesos de març i novembre.

En l’edició de l’any passat, hi van participar 753 motoristes, amb una mitjana d’edat de 47 anys i amb 20 anys d’experiència. Al 2022, el programa va comptar amb la presència de dones motoristes en 20 de les 24 sessions. Un dels objectius de l’edició d’enguany és mantenir i incrementar la participació en relació al gènere d’una forma més proporcional i equitativa, iniciativa que es va començar a promoure en la passada edició.

El calendari d’aquest 2023 engega el proper divendres 17 de març a la TV-7046 a Reus. Les 40 sessions previstes per aquesta nova edició de la Formació 3.0 es desplegaran en carreteres obertes de les quatre demarcacions catalanes. Les vies escollides per fer aquesta formació són freqüentades per motoristes durant el cap de setmana i registren un cert risc d’accidentalitat. Els i les motoristes que vulguin realitzar aquesta activitat formativa, que és de caràcter gratuït, faran un recorregut amb la seva motocicleta d’uns vint minuts, acompanyats i enregistrats pels instructors de la formació. Finalitzats els recorreguts, es visualitzaran les imatges i es comentaran els detalls que puguin millorar la conducció del motorista per tal de garantir al màxim la seva seguretat. Quan s’acaba l’activitat, l’interessat rebrà la gravació i un full amb deu punts sobre l’estat tècnic de la motocicleta. Els conductors de moto interessats a participar-hi poden inscriure’s per internet en aquest enllaç.

Sinistralitat dels motoristes

Enguany, han mort 5 motoristes, 3 d’ells aquest mes de març, i 40 més han resultat ferits de gravetat. El 2022, 42 motoristes van perdre la vida a les carreteres catalanes, el que suposa un 14% menys de víctimes mortals respecte al 2019. En aquest sentit, la formació viària és imprescindible per a la reducció de la sinistralitat. L’SCT considera prioritària la prevenció de morts i ferits greus en el col·lectiu de motoristes, i és en aquest marc que s’ofereix aquest programa de formació contínua, pràctica i gratuïta.

La Formació 3.0 forma part de la triple acció que l’SCT durà a terme aquest 2023 per reduir la sinistralitat d’aquest col·lectiu vulnerable, juntament amb campanyes de comunicació i informatives i controls més dinàmics amb l’ús de motos espiell a peu de carretera.

A més, amb l’arribada de la primavera i el bon temps, època en què augmenta la mobilitat i l’accidentalitat d’aquest col·lectiu, l’SCT insisteix a apel·lar a la responsabilitat compartida i a la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària per reduir la sinistralitat d’aquest col·lectiu vulnerable de la mobilitat.




El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia