Direcció General de Comunicació

Comunicat de premsa sobre el ciberatac a l'Hospital Clínic de Barcelona

query_builder   13 març 2023 19:01

event_note Nota de premsa

Comunicat de premsa sobre el ciberatac a l'Hospital Clínic de Barcelona

Gràcies al treball conjunt entre la Direcció de Sistemes d'Informació i l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, a data d'avui s' han pogut aixecar el 30% dels servidors, que s'analitzen per assegurar que no hi ha rastre del ciberatac abans de posar-los en funcionament.

Tot i les dificultats actuals ocasionades pel fet d'haver de treballar de forma manual, es manté l'activitat prevista des de divendres: 90% de la cirurgia programada, 40% de la cirurgia ambulatòria i el 70% de l'activitat de consultes externes.

L'hospitalització i l'activitat urgent a les tres seus no s'han deixat d'atendre, inclòs el codi 3 d'atenció a les víctimes d'agressions sexuals. El ritme d'atenció als pacients i els temps assistencials estan encara molt condicionats per l'atac rebut i les demores poden ser rellevants.

Aquest cap de setmana s'han recuperat la resta de codis d'activació i coordinació entre nivells assistencials i ara ja s'atenen a l'hospital els codis ictus, d'hemorràgia subaracnoidal, infart, politraumatisme greu i sèpsia.

El centre d'extraccions funciona al 20%, prioritzant l'atenció als pacients amb necessitat de continuïtat en els tractaments, cirurgies i proves invasives.

Les persones que hagin d'anar a l'hospital rebran una trucada confirmant la visita.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia