1. Treballen amb la previsió d’estabilitzar el foc durant aquest matí, únicament amb mitjans terrestres

Els Bombers de la Generalitat treballen en un foc de vegetació forestal a la Selva del Camp (Baix Camp) que ha afectat unes 19,71 hectàrees, segons els Agents Rurals. El primer avís del foc ha entrat a les 02.38 hores i, actualment, el foc està pràcticament perimetrat i resten uns 200 metres del cap-flanc esquerre, que està en una carena a contravent.

Per ara, els Bombers treballen amb unes vint-i-cinc de dotacions terrestres, ja que els mitjans aeris que s’han activat durant el matí no podien treballar amb seguretat pel vent. S’havien activat un helicòpter bombarder, que ha aterrat a l’aeroport de Reus, i dos avions de vigilància i atac (AVA), que han tornat a la base de Sabadell, ja que els cops de vent que hi ha a la zona en dificultaven l’actuació.

Els Bombers han pogut tallar l’avanç del cap, que estava alineat en una pista carenera direcció a la Selva del Camp, i han treballat intensament en el flanc dret, que estava empès pel vent i han tingut el salt de dos focus secundaris, d’uns 60 i 200 metres.

A la zona de l’incendi també hi treballen cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, efectuant els talls de vies i controls d’accessos, junt amb la unitat sanitaritzada conjunta de Bombers amb un metge del Sistema d’Emergències Mèdiques, una Unitat d’Intervenció i Suport (ORCA) i una unitat Bàsica del SEM.

Protecció Civil ha posat en prealerta el pla INFOCAT i els Bombers també han recomanat el confinament preventiu de la urbanització Les Obagues, el tall de la carretera TP-7013 i les pistes forestals que hi ha a les immediacions del foc.