Territori

Metro Espanya

En servei un nou vestíbul de l'L1 a l'intercanviador de Plaça Espanya

query_builder   14 març 2023 11:33

event_note Nota de premsa

En servei un nou vestíbul de l'L1 a l'intercanviador de Plaça Espanya


Metro Espanya {"name":"2023/03/14/11/31/6808f3a6-efa7-4d75-bebb-e943ef85cf16.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":1388111}


  1. Es genera un nou itinerari accessible a persones amb mobilitat reduïda fins a l’andana en sentit Hospital de Bellvitge


  1. Els treballs d’adaptació de l’intercanviador compten amb una inversió de 13,2 MEUR

El Departament de Territori ha posat avui en funcionament un nou vestíbul de l’estació L1 a l’intercanviador de Plaça Espanya i un ascensor que permet accedir a persones amb mobilitat reduïda a l’andana direcció Hospital de Bellvitge, en el marc de les obres per a l’adaptació d’aquest potent nus de la xarxa de transport públic a Barcelona. Els treballs a l’intercanviador de Plaça Espanya compten amb una inversió de 13,2 MEUR i disposen de finançament del fons FEDER.


En concret, ha entrat en servei el nou vestíbul de l’L1 situat davant del centre comercial Les Arenes, que inclou un ascensor per accedir a l’andana direcció Hospital de Bellvitge. Amb aquesta posada en servei, juntament amb la de l’ascensor, fa uns mesos, de l’ascensor del carrer de Tarragona, s’aconsegueix un itinerari adaptat a l’andana en aquesta direcció.


Al subsòl de Plaça Espanya hi ha actualment tres estacions de ferrocarril, dues de metro –L1 i L3– i una de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). En aquest intercanviador, que registra en conjunt més de 18 milions persones usuàries a l’any, està adaptada l’estació d’FGC, i l’actuació prevista és adaptar les estacions de L1 i L3 i els itineraris de correspondència entre aquestes i també amb FGC.


Les tasques a executar per a completar l’adaptació de l’intercanviador són la reconfiguració de l’actual passera d’intercanvi entre andanes de l’L1, la remodelació de l’actual vestíbul de l’L3 i la instal·lació de diversos ascensors per a garantir la connexió entre els diversos nivells de les estacions.


En paral·lel, estan en marxa les obres de reposició de la urbanització de l’àmbit a l’entorn del centre comercial, el que permetrà recuperar per a la circulació el carril bus de pujada al carrer de Tarragona, durant l’abril.


Millores addicionals


D’altra banda, cal assenyalar que el Departament licitarà enguany altres obres per a millorar l’intercanviador de Plaça Espanya: la millora de les condicions d’evacuació i dels sistemes de ventilació, amb una inversió de prop de 10 MEUR.



Una xarxa més accessible



Fer la xarxa de metro més accessible és un dels eixos d’actuació del Govern per a potenciar l’ús del transport públic i promoure una mobilitat descarbonitzada. Actualment, estan adaptades 152 de les 163 estacions en servei a la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona, una xifra que suposa un 93% del total, i el Departament està treballant per a completar l’adaptació de tota la xarxa, així com millorar l’accessibilitat d’estacions ja adaptades.


Mobilitat
Transport públic
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia