Departament d’Igualtat i Feminismes
Èlia Soriano Costa, directora executiva de l'Institut Català de les Dones
Nascuda a Sabadell l’any 1979.
Llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració i en Documentació, ambdues per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb màster universitari de Societat de la Informació i postgrau en Lideratge institucional i Gestió de Polítiques Públiques. Té experiència en la gestió i administració publica en els àmbits d’Universitats i Recerca, Empresa, Comerç, Turisme, Recursos Humans i Administració Electrònica.
Des del 2019 ha treballat com a regidora i portaveu adjunta del grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Sabadell. Anteriorment, va treballar a la Universitat Autònoma de Barcelona com a gestora de qualitat docent i programació.
Departament de Recerca i Universitats
Laura Román Martín, secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya
Nascuda a Tarragona l’any 1967.
Professora titular de Dret Constitucional a la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV). És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) i doctora en Dret per la URV. Les seves principals línies de recerca són la igualtat de gènere, la violència de gènere i la protecció de les seves víctimes, i el dret mediambiental. La seva tesi doctoral tracta sobre la protecció de les víctimes de violència de gènere en l'ordenament espanyol i en el de la Unió Europea. És membre del Grup de recerca de la Generalitat de Catalunya "Territori, Ciutadania i Sostenibilitat" i del Centre d'Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT).
Ha estat coordinadora acadèmica del projecte europeu Equality Training Network: EU contributions to gender mainstreaming and citizenship (2015-2017, Erasmus+ Programme), una xarxa de docència d'universitats europees i llatinoamericanes sobre gènere, i ha dirigit l'estudi Assessment of the implementation of the EPO Directive 2011/99/EU, sobre la protecció de les víctimes de violència de gènere presentat davant les comissions de Llibertats Civils, Justícia i Interior, i de Drets de les Dones i Igualtat de Gènere del Parlament Europeu.
En el període 2012-2015, va coordinar també dos projectes europeus en l'àmbit dels estudis de gènere. També ha participat en diversos projectes de recerca i estudis sobre violència masclista i ha codirigit l'estudi sobre “Les conseqüències del feminicidi en la violència masclista: anàlisi de les necessitats de fills, filles i familiars per a noves propostes d'intervenció integral a Catalunya”, encarregat per l’Institut Català de les Dones.
En l'àmbit de la gestió universitària, ha estat secretària general i Responsable d’Igualtat i de Política Lingüística de la URV i membre del Consell Social (2018-2022). Ha estat persona de referència en el marc del Protocol d'actuació en cas de possible assetjament de la URV, i és membre de la Comissió d’intervenció en casos de violència masclista i contra el col·lectiu LGTBI en l’àmbit de l’estudiantat de la URV. El 2020 va ser designada pel Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) com a membre de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista. És representant de la Fundació Vicente Ferrer a Tarragona, una ONG que treballa amb les persones de les zones més desfavorides i en risc d'exclusió de l'Índia.
Laia Arnal Arasa, directora general de Societat del Coneixement, Transferència i Territori del Departament de Recerca i Universitats
Nascuda a Barcelona l’any 1974.
Llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona (UB) i MBA per La Salle URL, fins ara ha estat directora de desenvolupament de negoci al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), on ha desenvolupat tasques com la de responsable de la unitat d’innovació, valorització i transferència de tecnologia i coneixement; ha treballat per a l’impuls i el desenvolupament de projectes col·laboratius d’R+D+I i consorcis publicoprivats, entre d’altres; ha impulsat i co-coordinat la Xarxa d’Innovació de la European University Hospital Alliance (EUHA); i ha contribuït en la creació i acceleració d’una quinzena de spin-off i start-ups.
La seva trajectòria professional ha estat molt lligada a la millora de la qualitat de vida de les persones a través de la recerca i la innovació en salut. Ha estat directora de l’International Center for Scientific Debate, on ha organitzat debats internacionals amb institucions d’R+D i investigadors experts; directora de Projectes àrea d’innovació del Biocat, on ha impulsat l’EITHealth Spain i la creació de programes formatius d’emprenedoria i innovació BioEmprenedorXXI i d·Health, i directora de projectes al Consorci de Transferència de Coneixement, on va treballar en la promoció i assessorament en transferència tecnològica, entre altres càrrecs.
Des del 2012 fins a l’actualitat ha sigut avaluadora, mentora i formadora a l’EITHealth, Catapult, ITEMAS i The Collider. Ha fet de ponent habitual en conferències d’innovació i programes d’emprenedoria en salut. En l’àmbit acadèmic, ha sigut professora al Màster de Recerca Biomèdica Traslacional (VHIR – UAB) i co-coordinadora al Màster d’Innovació i Emprenedoria (VHIR – UAB).
Arnal compta amb més de 18 anys d’experiència impulsant la recerca traslacional, la valorització i transferència tecnològica i l’emprenedoria en l’àmbit de la biotecnologia, la biomedicina i els sistemes de salut.