Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El joc de l'oli

L'escape box "El joc de l'oli" promou l'oli d'oliva verge extra català arreu del territori

query_builder   15 març 2023 11:18

event_note Nota de premsa

L'escape box "El joc de l'oli" promou l'oli d'oliva verge extra català arreu del territori

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural impulsa, en el marc de les mesures de promoció de l’oli d’oliva verge extra català, El joc de l’oli. Un escape box que posa en valor la competitivitat del sector oleícola del país i que es pot trobar en les diferents fires i altres esdeveniments agroalimentaris i escoles. El joc consisteix en unes proves de deducció que inclouen diferents aspectes sobre la producció de l’oli, així com informació sobre les 5 Denominacions d’Origen Protegida d’oli d’oliva de Catalunya.

El joc aporta coneixements bàsics d’aquest sector i està adreçat tant al públic adolescent com adult, i es pot realitzar amb la família o els amics que visiten les fires i altres esdeveniments agroalimentaris on hi és present el Departament. Tots els participants que resolen les proves reben de regal un porta entrepans reutilitzable amb la frase: “Fes-te l’entrepà amb oli d’oliva verge extra català”.

De moment, ja hi han participat més de 200 persones que han assistit a la Fira de l’oli d’Ullastrell, a finals de gener, i al Trufforum de Vic, a principis de febrer. La següent cita prevista és la Fira de l’oli de Bigues i Riells, que tindrà lloc el pròxim 18 de març. I, posteriorment, a la Fira de Sant Isidre de Cardedeu i a la Fira de l’Ascensió de Granollers. Així mateix, diverses de les Escoles Agràries del Departament també han sol·licitat la presència del joc per promoure i fer difusió de l’oli d’oliva entre els seus alumnes.

Aquesta iniciativa dona suport a l’Estratègia Alimentària de Catalunya amb diferents actuacions com la promoció de productes catalans com és l’OOVE i els seus beneficis o l’ús d’embolcalls reutilitzables i sostenibles.

2  

Imatges

El joc de l'oli

El joc de l'oli 45119

El joc de l'oli

El joc de l'oli 28298

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia