Direcció General de Comunicació

Presidència

El Consell Assessor de la Renda Bàsica Universal demana la continuïtat del pla pilot

query_builder   15 març 2023 17:35

event_note Nota de premsa

El Consell Assessor de la Renda Bàsica Universal demana la continuïtat del pla pilot

  1. L’Oficina del Pla Pilot seguirà treballant en els aspectes tècnics per al seu desplegament i en la divulgació de la proposta


Presidència{"name":"2023/03/15/17/01/3204c670-f9c7-41b3-8b83-b9d9715ab4b8.jpeg","author":"Presidència","type":"0","location":"0","weight":1046228}


El Consell Assessor de l'Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal ha donat el seu suport a la decisió del Govern de continuar amb el projecte en la reunió que ha mantingut aquesta tarda al Palau de la Generalitat.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha agraït als membres del Consell Assessor el seu compromís amb l'Oficina del Pla Pilot, particularment en els darrers dies en els quals la prova pilot ha estat un dels principals temes de debat nacional.

La consellera ha tornat a remarcar que el Pla pilot no ha estat cancel·lat, ja que l'equip tècnic continua treballant en els aspectes tècnics, jurídics, operatius i d'avaluació del Pla pilot per quan sigui possible el seu desplegament, i que seguirà amb les tasques de divulgació, tant a Catalunya com a escala internacional.

En aquest sentit, la consellera ha recordat un cop més que la legitimitat del Pla pilot no ha quedat qüestionada, ja que compta amb un suport social ampli i transversal, com han palesat aquests darrers dies tant una enquesta de la Direcció General d'Anàlisi i Perspectiva com els comunicats de diverses entitats socials, com la Taula del Tercer Sector, Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) o Càritas.

El Govern, ha assenyalat Vilagrà, manté el seu compromís de posar les persones al centre de les polítiques públiques sense deixar a ningú enrere. El Pla pilot de renda bàsica universal forma part d'aquest compromís de transformació social per avançar cap a models de cobertura més universals i efectius.

El cap de l'Oficina del Pla Pilot, Sergi Raventós Panyella, també ha agraït el seu suport al projecte al Consell Assessor, a qui ha traslladat la voluntat de tot l'equip de treballar en els pròxims mesos per enfortir el disseny de la prova pilot i donar-la a conéixer a la ciutadania.

El Consell Assessor es reunia aquesta tarda amb l'objectiu d'analitzar els nous escenaris després de l'aprovació dels pressupostos i les perspectives de futur de l'Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia