1. S’han atorgat un total de 69 ajuts que serviran per a definir actuacions per a prevenir i protegir zones urbanes mitjançant mesures de protecció, estabilització de la llera, basses de laminació, recuperació de la capacitat hidràulica, entre d’altres
  2. Setze dels ajuts beneficiaran a les comarques de Barcelona, 21 a les de Lleida, 21 a les de Girona i 11 a les de Tarragona
  3. Aquests ajuts agilitzaran els tràmits d’execució d’obres en les futures ordres de subvenció destinades a l’execució de mesures per a minimitzar els riscos d’inundació

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha resolt la línia d’ajuts per a la redacció de projectes, a càrrec dels ens locals, amb l’objectiu de minimitzar el risc d’inundacions en zona urbana a tot Catalunya (tant a les conques internes com a les intercomunitàries).

Treballs per a reduir el risc d'inundació en un tram de riu dins de zona urbana.
Treballs per a reduir el risc d'inundació en un tram de riu dins de zona urbana.
{"name":"2023/03/15/18/43/29ae21c0-97d5-4255-8dbb-fc2679fd0bee.jpg","author":"ACA","type":"0","location":"0","weight":91001}

En total es destinaran més d’1,4 MEUR a través de 69 ajuts, 16 dels quals beneficiaran a les comarques de Barcelona (més de 297.200 euros), 21 a les de Girona (543.250 euros), 11 a les de Tarragona (166.686 euros) i 21 a les comarques de Lleida (425.266 euros). S’adjunta document Excel amb aquesta nota de premsa on pots consultar el detall de totes les actuacions.

S’ha subvencionat la redacció de projectes que tenen com a objectiu la prevenció i protecció de zones urbanes o d'altres activitats econòmiques, a través d’actuacions de protecció, estabilització de la llera, basses de laminació, recuperació de la capacitat hidràulica, entre d’altres. Les actuacions que es defineixin en els projectes són compatibles amb la funcionalitat ambiental i evitar el deteriorament de les masses d'aigua.

L’import de la subvenció s’ha determinat en funció de la població censada del nucli beneficiat, aplicant els següents percentatges a l’import subvencionable:

  1. 80% del valor subvencionable quan la població censada actual és igual o inferior a 5.000 habitants.
  2. 75% del valor subvencionable quan la població censada actual és d’entre 5.001 i 20.000 habitants.
  3. 70% del valor subvencionable quan la població censada actual és igual o superior a 20.001 habitants.


Actuacions més efectives i millora del coneixement

Aquests ajuts per a la redacció de projectes faran possible que en futures línies d’ajuts per a l’execució d’actuacions per a minimitzar el risc d’inundacions només s’accepti com a documentació vàlida els projectes constructius, agilitzant els terminis d’execució de les obres.

Aquests projectes també proporcionaran a l’Agència cartografia de perillositat, necessària per elaborar i informar l’avaluació preliminar dels riscos d’inundació i els mapes de perillositat i risc d’inundacions.

1  

Imatges

Foto. Actuacions per a minimitzar el risc d'inundacions dins de zona urbana (arxiu).

Foto. Actuacions per a minimitzar el risc d'inundacions dins de zona urbana (arxiu). 238641

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 187483

Llistat dels municipis beneficiats pels ajuts.

Llistat dels municipis beneficiats pels ajuts.
XLSX | 15889