Delegació a Tarragona

Delegació del Govern a Tarragona

La Generalitat es reuneix amb les associacions de veïns de Llevant per explorar possibles usos per la ciutadania al futur alberg de turisme familiar de Tarragona

query_builder   16 març 2023 15:26

event_note Nota de premsa

La Generalitat es reuneix amb les associacions de veïns de Llevant per explorar possibles usos per la ciutadania al futur alberg de turisme familiar de Tarragona

  1. El delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, es reuneixen amb els veïns de Llevant per estudiar conjuntament nous usos al complex, com podrien ser sales o instal·lacions esportives
  2. Es preveu adjudicar les obres a l’antiga Ciutat de Repòs i Vacances a finals del 2023


El delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, s’han reunit aquest matí amb les associacions Molnàs-Solimar, Cala romana, la urbanització Llevantina, Mas Vilà de Boscos de Tarragona i l’Associació de veïns de la Savinosa per tal d’informar de la situació del futur alberg públic que s’adequarà a l’antic complex Ciutat de Repòs i Vacances, ubicat al nord de Tarragona, a la carretera N-340.

La reunió s'ha celebrat a la Delegació del Govern a Tarragona
La reunió s'ha celebrat a la Delegació del Govern a Tarragona
{"name":"2023/03/16/15/08/d95bf7c6-37fd-491c-9a99-c82cd96da6df.jpeg","author":"Delegació del Govern","type":"0","location":"0","weight":351123}

Durant la trobada, que ha tingut lloc a la Delegació del Govern de Tarragona, els responsables polítics del Govern han donat compte als veïns de la situació actual del futur alberg de la Xanascat. El delegat del Govern ha explicat que “aquest equipament serà un alberg juvenil que promourà el turisme familiar, on s’hi programaran activitats educatives, pedagògiques i de lleure”.

Segons han traslladat Xifré i Girós als veïns, el procés avança i és previst que les obres de remodelació de l’espai estiguin adjudicades abans d’acabar aquest any 2023.

Els responsables polítics han argumentat durant la reunió que el projecte és una gran oportunitat pels joves i famílies que vulguin allotjar-se a l’alberg i conèixer la ciutat de Tarragona, reprenent, així una activitat turística que fa anys havia quedat aturada. En aquest sentit, s’ha aclarit que els 15 milions d’euros dels fons Next Generation que aniran per al projecte són per a fer-hi un alberg de joventut.

Així mateix, des del Govern s’ha deixat clar que el futur alberg serà una millora de serveis pels veïns i veïnes de l’entorn on està ubicat. En aquest sentit, el delegat i la directora general han mostrat als veïns la possibilitat d’adequar alguns dels espais del complex per a ús dels veïns, com podrien ser sales per a fer-hi trobades, reunions o assemblees. Així mateix, també se’ls ha informat que podran fer ús dels espais comuns de l’alberg com pot ser el menjador, la cafeteria o les instal·lacions esportives.

Sobre aquest punt, la trobada ha servit per intercanviar idees, possibles usos i recollir les necessitats dels veïns. “Volem conèixer quines són les necessitats dels veïns i veïnes i que se sentin seu el projecte, ja que els albergs de la Xanascat són un agent més de la comunitat i, per tant, el de Tarragona serà també una peça més de la xarxa comunitària”, ha explicat la responsable de l’ACJ, Laia Girós, al final de la trobada.

En aquest sentit, l’alcalde de Tarragona també ha valorat positivament “el diàleg amb els veïns i la transformació que suposarà tant per Llevant com per la ciutat un equipament d’aquestes característiques”.

1  

Imatges

Fotografia de la reunió

Fotografia de la reunió 351123

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia