Salut

Moment de la visita al Consultori Local d'Esterri d'Àneu per part del conseller de Salut, Manel Balcells

Salut construirà un nou consultori local a Esterri d'Àneu

query_builder   16 març 2023 18:55

event_note Nota de premsa

Salut construirà un nou consultori local a Esterri d'Àneu

  1. L’edifici tindrà un cost d’uns 700.000€ i s’ubicarà en un terreny que cedirà l’ajuntament
  2. El conseller anuncia que Salut valora la possibilitat de fer arribar vol nocturn medicalitzat al territori


El municipi pallarès d’Esterri d’Àneu comptarà amb un nou consultori local, que el Departament de Salut començarà a construir l’any que ve en un terreny que ha de cedir l’ajuntament a la plaça Pla d’Àneu. Així ho ha assegurat avui el conseller de Salut, Manel Balcells, en una visita al municipi, on ha afirmat que “serà un mini CAP, un consultori especial, atès que és un equipament que està donant servei a diferent nuclis urbans mol aïllats i dispersos, i es fan guàrdies nocturnes”.

El futur edifici, que té un cost previst de 700.000€, constarà d’uns 330 metres quadrats i 4 consultes d’atenció sanitària, una més que el consultori actual, ubicat en un immoble propietat de l’ajuntament, que s’ha quedat obsolet. El nou equipament també comptarà amb una base del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). En aquest sentit, ha explicat que s’està valorant “disposar d’una plataforma d’heliport per fer arribar vol nocturn medicalitzat al territori en un futur perquè és necessari que tota la població del Pallars Sobirà nord pugui disposar de solvència suficient en l’atenció de les urgències”.

Aquest consultori pertany a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Pallars Sobirà, que gestiona l’Institut Català de la Salut, i dona servei a les 1.839 persones de la zona nord del Pallars Sobirà, que inclou els municipis d’Esterri d’Àneu, Alt Àneu, Espot i la Guingueta d’Àneu, així com els consultoris d’Espot, La Guingueta d’Àneu i València d’Àneu, amb un total de 27 nuclis de població.

Al seu pas pel Pallars Sobirà, el conseller Balcells també ha visitat del CAP Sort, on s’ha reunit amb alguns dels responsables i professionals per intercanviar impressions i copsar les seves inquietuds. Balcells completarà la seva estada a la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran amb una visita, demà, a la Vall d’Aran

2  

Imatges

Moment de la visita del conseller de Salut, Manel Balcells, al consultori local d'Esterri d'Àneu

Moment de la visita del conseller de Salut, Manel Balcells, al consultori local d'Esterri d'Àneu 575460

Atenció als mitjans davant del Consultori Local d'Esterri d'Àneu

Atenció als mitjans davant del Consultori Local d'Esterri d'Àneu 488891

Sistema de salut
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia