Agència Catalana de l'Aigua

Les autoritats durant la visita a la depuradora.

Finalitzen les obres de la nova depuradora de Pau, amb una inversió de 2,7 MEUR

query_builder   17 març 2023 12:43

event_note Nota de premsa

Finalitzen les obres de la nova depuradora de Pau, amb una inversió de 2,7 MEUR

  1. El director de l’ACA, Samuel Reyes, i l’alcalde de Pau, Pere Maluquer, han visitat la instal·lació, que ja està en fase de proves
  2. La planta té una capacitat de 170 m3/dia i l’aigua tractada millorarà la qualitat ambiental del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà
  3. També s’instal·larà un parc de generació elèctrica solar fotovoltaica per a l’autoconsum de la depuradora

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, i l’alcalde de Pau, Pere Maluquer, acompanyats per altres autoritats, han visitat avui la finalització de les obres de la nova depuradora d’aigües residuals de Pau i Olivars de Pau, a la comarca de l’Alt Empordà. Els treballs ja estan enllestits i actualment en fase de proves per posar en funcionament definitivament la planta.

Les autoritats durant la visita a la depuradora.
Les autoritats durant la visita a la depuradora.
{"name":"2023/03/17/12/38/d4c99b1e-80a0-4ebc-8ca4-b7040db148ea.jpg","author":"ACA","type":"0","location":"0","weight":78593}

La nova depuradora de Pau, que substitueix la que actualment està en servei, té una capacitat de 170 m3/dia, amb un tractament biològic d’aeració prolongada amb cambra anòxica i òxica amb recirculació interna, a més de la instal·lació per al tractament de fangs.

La planta, construïda per l’empresa Rubau Tarrés S.A.U i que ha suposat una inversió de 2,7 milions d’euros, té capacitat per assumir les necessitats de sanejament actuals i futures i garantirà el tractament de les aigües fins a l’eliminació de nutrients, aportant al medi una aigua de sortida de bona qualitat. També s’han dut a terme actuacions per a integrar la planta amb el seu entorn.

La depuradora, que està inclosa en l’actual planificació hidrològica suposarà una millora significativa en el tractamentde les aigües residuals generades en el municipi, aportant l’aigua degudament tractada al Riutort i contribuint a la millora mediambiental dels Parc dels Aiguamolls de l’Empordà.

En el marc de les obres de la nova depuradora, s’ha instal·lat d’un parc de generació elèctrica solar fotovoltaica per a autoconsum connectada a la xarxa en baixa tensió interior de la planta, amb una potència total de 40,5 kW.

Sanejament a Catalunya

Actualment hi ha 547 depuradores en servei a Catalunya, que sanegen les aigües residuals del 97,1% de la població. Pel que fa la comarca de l’Alt Empordà, hi ha 22 depuradores en servei que donen servei a més del 87% de la població de la comarca. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.

3  

Imatges

Foto 3. Detall de la depuradora.

Foto 3. Detall de la depuradora. 169549

Foto 1. Autoritats durant la visita.

Foto 1. Autoritats durant la visita. 206138

Foto 2. Públic assistent a la visita de la depuradora de Pau.

Foto 2. Públic assistent a la visita de la depuradora de Pau. 194357

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 215573

Acció climàtica
Medi ambient
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia