Educació

El conseller d'Educació es reuneix amb les direccions de Caldes de Montbui

Educació i l'Ajuntament de Caldes de Montbui concreten els detalls del nou Institut Escola Calderí-Pic del Vent

query_builder   17 març 2023 14:50

event_note Nota de premsa

Educació i l'Ajuntament de Caldes de Montbui concreten els detalls del nou Institut Escola Calderí-Pic del Vent

La construcció es preveu que comenci durant el curs 23/24


El nou edifici acabarà amb gairebé 17 anys de mòduls prefabricats de l’Escola El Calderí


El projecte té un pressupost de més de 3,5 milions d’euros, aportats pel Departament i el Consistori


El conseller d'Educació es reuneix amb les direccions de Caldes de Montbui{"name":"2023/03/17/14/18/69563b21-8fe6-4919-ab5e-0ef7ae6b55f9.jpeg","author":"Educació","type":"0","location":"0","weight":162943}


El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha concretat avui amb l’Ajuntament de Caldes de Montbui els detalls de la creació d’un nou Institut Escola. Ha sigut en el transcurs d’una visita a la població, on el titular d’Educació s’ha reunit amb l’equip de govern municipal per abordar els equipaments educatius de la ciutat.


Posteriorment Gonzàlez-Cambray s’ha desplaçat fins l’Institut Pic del Vent, on ha mantingut una trobada amb les direccions de tots els centres educatius del municipi. Aquest és l’institut que s’unificarà amb l’Escola Calderí per crear l’Institut Escola Calderí-Pic del Vent.


El projecte preveu ampliar l’actual edifici de l’institut construint, en una única fase, dues plantes que seran una continuació de l’equipament existent. Les obres es desenvoluparan de forma paral·lela a l’activitat lectiva, però s’han previst de manera que es minimitzi l’impacte que puguin tenir en el dia a dia del centre.


També espreveu la retirada definitiva dels mòduls prefabricats que hi ha en aquest centre educatiu des de la seva obertura l’any 2006.


El projecte que s’executarà és el que va obtenir més bona puntuació dels tres que es van presentar al concurs d’arquitectura que va organitzar l’Ajuntament amb l’objectiu de buscar la millor solució a les necessitats del nou equipament. L’empresa encarregada de realitzar el projecte ha estat la UTE Jordi Adell Roig, Júlia Nabona Jasans i Joan Ramon Pascuets.


El centre educatiu actualment acull una línia d’educació infantil i de primària, i dues línies de secundària. En total, amb la construcció del nou edifici i la reforma d’alguns espais de l’edifici existent el projecte preveu una superfície construïda de 1.454,61 m2. A aquests s’hi ha de sumar els 2.261,68 m2 de reurbanització dels patis i dels espais exteriors.


Una nova àgora, l’ànima de tot el projecte


El projecte preveu la construcció d’una nova àgora com espai clau de l’ampliació. Aquest espai porxat i tancat connectarà la nova escola d’infantil i primària amb la de secundària. La idea és que es converteixi en el punt de trobada de tota la comunitat educativa perquè serà l’accés que faran servir els infants, les famílies i professors. D’alguna manera, aquesta àgora s’ha concebut com l’ànima del nou centre perquè és un nou espai multifuncional de més de 100 m2 que permet també la realització d’activitats. A més, també disposarà d’una balconada d’uns 50 m2.


Més enllà d’aquest espai, l’ampliació s’ha plantejat com una continuació de l’edifici actual en dues plantes (planta baixa + 1). Les aules d’infantil s’ubicaran a la planta baixa del nou edifici, mentre que les de primària seran a la primera planta. El projecte també contempla la construcció d’aules de tutories, de psicomotricitat/dormitori i altres aules de reforç.


Les obres també serviran per reformar la cuina, que s’ampliarà i s’adequarà per tal de poder elaborar directament el menjar i donar un bon servei de menjador al centre educatiu.


A més, es construirà una nova pista esportiva exterior de més de 1.000 m2 que s’ubicarà al costat del gimnàs actual. També es reurbanitzaran uns 979 m2 dels patis d’infantil i primària i s’adequarà la rampa d’accés per fer-la completament accessible.


De forma global, el nou centre educatiu disposarà de mesures d’estalvi i eficiència energètica per millorar el confort interior i reduir el consum energètic. Per això, disposarà d’un sistema de control que permetrà l’obertura automàtica d’algunes finestres per regular la temperatura interior del centre.


Conveni entre Generalitat i Ajuntament


La construcció del nou edifici i la urbanització de tot l’entorn té un pressupost global d’uns 3,5 milions d’euros. El finançament de l’obra s’ha gestionat a través d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de la localitat.


17 de març de 2023

1  

Imatges

El conseller d'Educació es reuneix amb les direccions de Caldes de Montbui

El conseller d'Educació es reuneix amb les direccions de Caldes de Montbui 162943

Espais educatius
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia