Drets Socials

HC Campuzano, atenció a mitjans a Cubelles. Anunci 330 SAIAR

Drets Socials finança 330 places noves d'atenció diürna per a gent gran en 24 municipis

query_builder   18 març 2023 11:26

event_note Nota de premsa

Drets Socials finança 330 places noves d'atenció diürna per a gent gran en 24 municipis

Amb aquesta inversió s’incrementa de 411 a 741 (+80%) el nombre de places públiques als serveis d’atenció integral en l’àmbit rural (SAIAR)

La iniciativa permetrà posar en marxa 15 serveis i ampliar el nombre de places que reben finançament públic en 9 centres que ja es troben en funcionament

El Departament de Drets Socials ha previst finançar 330 places noves en Serveis d’atenció integral en l’àmbit rural (SAIAR). Es tracta d’equipaments per a gent gran que disposen d’espais diferenciats per oferir els serveis assimilables als d’un centre de dia i altres zones complementàries per tallers i serveis amb caràcter ambulatori i a domicili, en funció de les necessitats dels usuaris i les seves famílies.

Aquests serveis atenen persones majors de 65 anys que viuen en l’àmbit rural. S’ubiquen principalment en comarques amb baixa densitat demogràfica, una taxa d’envelliment elevada, un alt percentatge de municipis petits i dispersos i amb dificultats d’obtenir serveis.

Aquesta inversió, que implicarà una despesa addicional anual de 2.224.800 euros per part del Departament, suposarà la posada en marxa de 15 equipaments, de titularitat municipal. Alhora permetrà ampliar el nombre de places públiques de 9 centres que ja presten servei actualment. Aquesta mesura suposarà un increment del 80% del nombre de places de SAIAR que reben finançament de Drets Socials, que passen de 411 a 741.

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha donat a conèixer aquestes dades a Cubelles, on el Departament finançarà 25 places d’aquest servei. El conseller i l’alcaldessa del municipi, Rosa Fonoll Ventura, s’han reunit per formalitzar aquest compromís que implicarà la licitació, per part del consistori, de les obres d’adequació del Centre Social Joan Roig i Piera, que acollirà el servei.

La previsió de distribució territorial de les noves places és de 159 places a la demarcació de Barcelona, 75 a Lleida, 60 a les comarques gironines, 16 a Tarragona i 20 a Terres de l’Ebre. Com en el cas de Cubelles, la provisió es realitzarà mitjançant convenis interadministratius amb els diferents ajuntaments on s’ubica el SAIAR.

L’activació d’aquestes places respon a la voluntat del Departament d’aplicar un model d’atenció centrada en la persona, que ofereixi una cartera de recursos diversa, capaç d’adaptar-se a les necessitats de cada persona. En aquest sentit, els SAIAR faciliten que la gent gran que viu en determinades zones pugui seguir vivint al seu domicili i alhora tingui cobertes les necessitats d’atenció que requereix.

2  

Imatges

HC Campuzano, atenció a mitjans a Cubelles. 330 SAIAR

HC Campuzano, atenció a mitjans a Cubelles. 330 SAIAR 512058

HC Campuzano, reunió a l'Ajuntament de Cubelles. 330 SAIAR

HC Campuzano, reunió a l'Ajuntament de Cubelles. 330 SAIAR 658531

Pla de Govern
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia