Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Presentació del nou web a la fira ProWein Düsseldorf.

INCAVI presenta el portal catalanwines.com per promocionar els vins catalans al públic internacional i nacional

query_builder   20 març 2023 13:35

event_note Nota de premsa

INCAVI presenta el portal catalanwines.com per promocionar els vins catalans al públic internacional i nacional

  1. La nova web busca ser la porta d’entrada al consumidor final del vi català a través de la historia, del sistema de denominacions d’origen, dels cellers i de les rutes enoturístiques.
  2. INCAVI posa aquesta nova eina estratègica a disposició del sector vitivinícola català per fomentar el coneixement de Catalunya com a referència mundial de vins i vinyes
  3. La presentació s’ha fet en el marc de la ProWein Düsseldorf, la principal fira del sector a Europa i que ha comptat amb la participació de més de 90 de cellers catalans a l’Espai Catalunya sota la marca “On el vi és cultura”

INCAVI ha presentat aquest matí la web internacional catalanwines.com, per a la divulgació del vi català, en el marc de la fira ProWein Düsseldorf, la principal fira del sector vitivinícola a Europa i que compta amb una destacada presència cellers catalans.

La web catalanwines.com vol ser la porta d’entrada al consumidor final tant a nivell nacional com internacional. En aquest primera fase, la web potencia la vitivinicultura catalana i la seva vinculació amb el territori i la seva gent. La informació, disponible en català, castellà i anglès, ha estat treballada amb el conjunt de sistema de denominacions d’origen catalanes, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (VINSEUM) i l’Agencia Catalana de Turisme.

L’apartat d’història presenta una síntesis de l’evolució de la vinya i el vi al que avui és Catalunya amb 12 fites cronològiques que comencen al jaciment de Font de la Canya, on s’han trobat les llavors carbonitzades que ens permeten datar amb més de 2.700 anys de conreu de vinya al país, i finalitza en l’actualitat, moment que al país produïm els millors vins de la nostra història. Aquest viatge en el temps se centra en el paper de les persones en les diferents adaptacions que ha sofert el sector en aquests més de 2.700 anys de cultura vitivinícola.

La secció de les Denominacions d’Origen posa l’accent en el vincle de la producció del vins de qualitat amb el seu territori a través de les 12 DO que conformen l’actual sistema. Dins d’aquest apartat s’hi troba tota la informació relacionada amb els Vins de Finca Qualificada, és a dir, aquells vins que han estat reconeguts per la Generalitat de Catalunya per la seva expressivitat del propi terrer de la vinya. En aquesta primera fase, en l’apartat dels cellers, és posa en valor el patrimoni que són els cellers del país i la feina del viticultors, generació rere generació.

Amb col·laboració amb l’Agencia Catalana de Turisme, aquesta primera fase de catalanwines.com, mostra les 9 rutes del vi existents actualment a Catalunya com a porta d’entrada a l’aproximació del visitants a les vinyes i els cellers. Aquesta informació que ara es mostra serà ampliada pròximament amb més informació de la resta d’opcions enoturístiques existents.

La creació de catalanwines.com és un dels 23 projectes claus recollits en el pla estratègic de l’INCAVI, #HortitzóINCAVI2025 que té com a finalitat l’enfortiment de la institució pública del Govern de la Generalitat de Catalunya dedicada a la vinya i el vi per dotar de més i millors eines estratègiques al conjunt del sector vitivinícola català.

La presentació ha comptat amb la presència del director gerent de PRODECA, Ramon Sentmartí, així com els responsables dels cellers catalans participants a l’Espai Catalunya a la fira ProWein, que n’han destacat la importància i valor d’aquesta eina i, en especial, la possibilitat de fer-la créixer a través de les aportacions i demandes que puguin sortir del sector.

Alba Balcells, directora general de l’INCAVI destaca: “Amb la posada en marxa de la web catalanwines.com donem compliment al nostre Pla Estratègic, #HortizóINACVI2025 i dotem al sector d’una nova eina estratègica per poder-nos explicar arreu del món i amb la possibilitat de fer-la créixer i de millorar-la amb l’aportació de tothom.”

Per la seva part, el director gerent de PRODECA, Ramon Sentmartí, ha destacat el paper estratègic del sector del vi, molt arrelat al territori i resilient internacionalment. “El sector del vi és el paradigma del camí que està entomant el conjunt de l’agroalimentari català, que ha passat del volum al valor, també a nivell internacional”.

Participació destacada dels cellers catalans a la fira ProWein 2023

Els vins catalans han estat molt presents durant la ProWein 2023, amb la presència de més de 125 cellers catalans de les 12 denominacions d’origen reconegudes a Catalunya, 90 dels quals (i 4 associacions vitivinícoles) sota la marca agroalimentària “Catalunya, on el vi és cultura”, organitzada a través del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural – PRODECA. Precisament, enguany PRODECA celebra 20 anys de presència dels vins catalans a ProWein Düsseldorf.

ProWein és la fira vitivinícola més prestigiosa d’Europa i compta amb la participació de prop de 6.000 expositors internacionals i una presència de visitants estimada superior als 60.000 compradors. La fira està dirigida exclusivament a públic professional, que pertanyen, entre altres, als sectors de serveis de càtering, hotels, restauració, botigues de vins i licors, botigues al major i al detall, importació i exportació o venda per internet.

3  

Imatges

Presentació de la pàgina web de vins a la fira ProWein Düsseldorf

Presentació de la pàgina web de vins a la fira ProWein Düsseldorf 1469131

El director gerent de Prodeca, Ramon Sentmartí, i la directora general de l'INCAVI, Alba Balcells, a la fira ProWein Düsseldorf.

El director gerent de Prodeca, Ramon Sentmartí, i la directora general de l'INCAVI, Alba Balcells, a la fira ProWein Düsseldorf. 1802122

La fira ProWein Düsseldorf.

La fira ProWein Düsseldorf. 1971721

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia