1. El cap de l’Executiu destaca que Catalunya està intensificant les seves relacions amb l’Amèrica Llatina, defensant els interessos de la nostra indústria i compartint oportunitats de desenvolupament


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha reunit aquest matí, a la seu del ministeri d’Hisenda del Govern de la República de Xile, amb el titular d’aquesta cartera, Mario Marcel, i amb el ministre d’Economia, Foment i Turisme, Nicolàs Grau. El cap del Govern ha valorat molt positivament aquesta trobada perquè “hem posat les bases d’una millora de les relacions econòmiques entre Catalunya i Xile”. Aragonès ha destacat que “les prioritats” de tots dos païssos “s’assemblen molt”, especialment en “sectors industrials com la conversió del sector de l’automoció cap a l’electromobilitat”, i tambéen “l’àmbit tecnològic i de recerca”. I per això, s’ha mostrat convençut que “les línies de col·laboració que podrem desenvolupar ens el propers mesos seran molt importants”.

El president, durant la reunió amb els ministres (fotos: Arnau Carbonell)
El president, durant la reunió amb els ministres (fotos: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/03/20/17/02/83be3e15-a48d-491f-a634-1af7e4b98b28.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":3074703}

Aragonès, que ha atès els mitjans de comunicació després de la reunió de treball amb els dos membres del Govern de Gabriel Boric, ha recordat que Xile té una indústria molt rellevant i és un país exportador de matèries primes, principalment de liti, que és un component molt crític per a l’àmbit de l’electromobilitat, “en el qual Catalunya està apostant, amb la reconversió que hem fet del sector i l’aposta per la fàbrica de Seat a Martorell de vehicles elèctrics”.

El president ha insistit en les seves declaracions que en “aquest canvi de relacions cap a millor i més intenses entre Europa i l’Amèrica Llatina, Catalunya ja hi està participant”, i ha assegurat que “anirem a defensar els interessos de la nostra indústria i també les oportunitats tecnològiques que podem compartir en l’àmbit de la recerca i el desenvolupament”.

Amb la reunió amb els minsitres d’Hisenda i Economia de Xile, Pere Aragonès ha iniciat avui el seu últim dia de viatge oficial a Llatinoamèrica, que l’ha portat a visitar Colòmbia, Uruguai, Argentina i Xile, on ha mantingut reunions amb representants polítics dels governs d’aquests països, així com també amb representants de la societat civil, principalment en defensa dels Drets Humans.

2  

Imatges

Salutació

Salutació 3448313

Reunió

Reunió 3074703