1. En total s’han anunciat 10 projectes d’inversió estrangera que suposaran la creació de 825 llocs de treball
  2. Ho ha donat a conèixer el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ en un acte amb un centenar de directius i directives d’empreses ebrenques per presentar els serveis i ajuts d’ACCIÓ per al teixit productiu per aquest 2023
  3. Enguany el Govern destinarà 200 milions d’euros en ajuts i serveis a la indústria i la competitivitat, un 22% més que l’any passat


El secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, ha anunciat que les Terres de l’Ebre han captat 298 milions d’euros d’inversió estrangera en els darrers tres anys, la xifra més elevada de la sèrie històrica. En total, segons dades d’ACCIÓ, s’han anunciat 10 projectes d’inversió de multinacionals que han suposat la creació de 825 llocs de treball. Destaquen els projectes de França, Àustria i Estats Units dels sectors de les matèries primeres, l’alimentació i el packaging.

Ho ha donat a conèixer Castellanos aquest dimarts davant d’un centenar d’empreses en el marc l’acte ‘ACCIO ON. Fem avui l’empresa del demà’ a l’Edifici de les Delegacions del Govern a Tortosa per presentar al teixit empresarial de la zona els principals ajuts i serveis de l’agència per aquest 2023. La jornada també ha comptat amb la participació del delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernández; el delegat d’ACCIÓ a les Terres de l’Ebre, Xavier Cortiella Tomàs; el codirector de Nemon, Ivan Solé Martínez, i el director d’Innovació i Exportació d’Antaix, Joan Gaya Molina.

Durant la seva intervenció, Castellanos ha subratllat que “estem en un moment d’intensa transformació i, sobretot a partir de la pandèmia, s’han accelerat canvis que ja eren present a la nostra economia, com és la transformació digital o l’exigència que les empreses siguin més sostenibles”. En aquest sentit, el secretari d’Empresa i Competitivitat ha assegurat que “les Terres de l’Ebre són un dels territoris amb més potencial de creixement de tot el país, amb una posició geoestratègica, una economia diversificada, un pes industrial per sobre la mitjana de Catalunya, amb sectors tan importants com l’alimentació i el packaging, però també amb una oferta turística sostenible i molt arrelada al patrimoni cultural i natural”.

També ha posat en valor el dinamisme del sector exterior de les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, ha explicat que, segons dades d’ACCIÓ, actualment a les Terres de l’Ebre hi ha 605 empreses exportadores, un 14,6% més que l’any 2019, l’últim any de l’afectació de la pandèmia de la Covid-19. Les exportacions amb origen a les Terres de l’Ebre es dirigeixen principalment a França, Alemanya, Itàlia, Bèlgica i els Estats Units, mentre que pel que fa als sectors amb més presència internacional, lideren les exportacions el de l’alimentació, l’agricultura i el packaging.

Més suport al teixit productiu

En el marc de la jornada Castellanos ha donat a conèixer que el Govern destinarà enguany 200 milions d’euros en ajuts, serveis i programes a la indústria i la competitivitat de les empreses, un 22% més que l’any 2022. El secretari d’Empresa i Competitivitat ha assegurat que “l’empresa catalana és majoritàriament mitjana i petita, i des d’ACCIÓ tenim una vocació d’universalitat, de dirigir-nos a totes les empreses que tinguin un projecte de futur i vulguin ser més competitives en els propers anys”, ha explicat. “Per exemple, poder accedir a mercats exteriors pot semblar un repte molt llunyà per a moltes petites empreses, però amb el suport de la Xarxa de 40 Oficines arreu del món, els podem assessorar per establir la millor estratègia per vendre el seu producte i això és vàlid per a tots els sectors de l’economia”, ha destacat.

Castellanos també ha anunciat que enguany s’activen 5 noves línies d’ajut amb un pressupost de 13 milions d’euros per impulsar nous projectes d’innovació tecnològica per part d’empreses catalanes, la promoció internacional, l’obertura de filials a l’estranger, el creixement de startups deeptech i l’accés als fons europeus de l’Horizon Europe.

Amb l’objectiu d’acostar al teixit empresarial català de tot el territori els ajuts, serveis i programes d’ACCIÓ per aquest 2023, l’agència ha organitzat jornades de presentació a Barcelona, la Seu d’Urgell, Tarragona, Tortosa, Lleida, Vilafranca del Penedès, Gironai Manresa.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ

1  

Imatges

Les Terres de l'Ebre capten 300 MEUR d'inversió estrangera en els darrers tres anys, la xifra més alta de la sèrie històrica

Les Terres de l'Ebre capten 300 MEUR d'inversió estrangera en els darrers tres anys, la xifra més alta de la sèrie històrica 2226940