Direcció General de Comunicació

educacio

El Govern aprova la creació de la Comissió de Recerca Educativa

query_builder   21 març 2023 13:09

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació de la Comissió de Recerca Educativa

·Elaborarà, desplegarà i farà el seguiment del Pla de Recerca Educativa

El Govern ha aprovat la creació de la Comissió de Recerca Educativa (CRE), l’òrgan col·legiat que elaborarà, desplegarà i farà el seguiment del Pla estratègic de la recerca educativa de Catalunya.

Aquest Pla, presentat la setmana passada, vol ser un instrument estratègic per impulsar la transferència de les evidències educatives tant a la pràctica docent com a les polítiques educatives de l’administració. Ha d’estar concretat, segons consta a l’Acord de Govern, abans del 31 de gener de 2024, moment a partir del qual la CRE l’haurà de desplegar.

Les línies d’acció principals de la CRE, doncs, seran generar i difondre evidències de recerca educativa, fer-les accessibles i dotar el sistema educatiu de programes que en facilitin l’ús. A més, buscarà capacitar els professionals en la cultura de l’evidència, proposar una xarxa entre els aliats implicats en la recerca i identificar primeres accions i recursos perquè el Pla iniciï el seu desplegament en els terminis establerts.

La presidència de la CRE recau en el titular de la Direcció General d’Innovació, Digitalització, Currículum i Llengües del Departament d’Educació, o en la persona en qui delegui. L’òrgan també tindrà dues vicepresidències (corresponents als ocupants de les Direccions Generals de Recerca i d’Universitats, o en qui deleguin), i 4 vocalies.

Pla de Govern
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia