Direcció General de Comunicació

ciencia

El Govern transmet el dret sobre una parcel·la del Parc Mediterrani de Tecnologia de Castelldefels a l'ICFO

query_builder   21 març 2023 13:20

event_note Nota de premsa

El Govern transmet el dret sobre una parcel·la del Parc Mediterrani de Tecnologia de Castelldefels a l'ICFO

·L’acord permet l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) acollir activitats, projectes, programes i iniciatives científiques derivades de la Vall Quàntica

·La UOC trasllada l’activitat que desenvolupava en aquest emplaçament a l'edifici de Can Jaumandreu de Barcelona

El Govern ha autoritzat la transmissió del dret real de superfície d’una parcel·la del Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT) de Castelldefels en favor de la Fundació Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). Fins ara, el dret d’ús gratuït de la parcel·la propietat de la Generalitat de Catalunya estava atorgat a la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya.

Amb aquest acord, es facilita la incorporació a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) dels espais disponibles a l’edifici IN3 que ocupa aquesta parcel·la, el que permetrà al centre de recerca acollir les activitats, projectes, programes i iniciatives científiques derivades de la Vall Quàntica. D’aquesta manera, es reforça la presència de l’ICFO al campus de Castelldefels i s’augmenta la massa crítica d’activitat acadèmica al PMT, aportant una activitat de recerca d’excel·lència.

La transmissió aprovada avui forma part d’un acord més ampli entre el Govern, l'Ajuntament de Barcelona, l'ICFO i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) amb l'objectiu de fer convergir els interessos de la UOC i de l'ICFO en benefici de l'enfortiment del sistema universitari i de recerca de Catalunya. La UOC, per la seva part, veu consolidada la seva presència al 22@ del Poblenou amb la cessió de l’espai que fins ara ocupava l’agència Barcelona Activa de l'Ajuntament de Barcelona a l'edifici de Can Jaumandreu.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia