1. El conseller Balcells visita l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i anuncia l’inici de les obres de construcció del nou edifici que acollirà un servei de diàlisi i un centre docent
Salut destinarà 48 milions d'euros a l'ampliació i reforma dels hospitals del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf{"name":"2023/03/21/19/36/f32bf764-2399-4a53-bdaa-3a7baa51995f.JPG","author":"Departament de Salut","type":"0","location":"0","weight":508044}

El Departament de Salut invertirà 48 milions d’euros en les obres d’ampliació i remodelació dels tres hospitals del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf: l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, a Vilafranca del Penedès, l’Hospital Residència Sant Camil, a Sant Pere de Ribes, i l’Hospital Sant Antoni Abat, a Vilanova i la Geltrú, que en conjunt donen servei a 260.000 persones.

Les inversions previstes es duran a terme entre els anys 2023 i 2027 i permetran augmentar la capacitat d’aquests centres, ampliar la seva cartera de serveis i modernitzar les seves instal·lacions per fer-les més funcionals i eficients, tot plegat amb l’objectiu de millorar l’atenció a la ciutadania del territori.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ho ha explicat durant la visita que ha fet aquesta tarda a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, acompanyat per l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, i la Secretària d’Atenció Sanitària i Participació, Carme Bertral, així com el president del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, Jordi Cuyàs. “Aquestes inversions donen un impuls important a un hospital transversal que és una peça transcendent i necessària per a la nova vegueria Penedès.", ha destacat el conseller.

Durant la visita, Balcells també s’ha reunit amb professionals dels diferents centres sanitaris que formen part del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, on han pogut conversar sobre el pla de remodelació dels centres del consorci, els projectes assistencials que duen a terme i els reptes del sistema sanitari públic. En aquest sentit, el conseller ha manifestat que "Estic content i satisfet de veure l'empenta, l'ambició, les ganes i la capacitat dels professionals per atendre i ajudar la ciutadania des del territori."

Inici de les obres del nou edifici de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

El titular de Salut i la resta d’autoritats han conegut el solar on aviat s’iniciarà una de les actuacions previstes, la construcció d’un edifici de 1.700 m2 annex a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, que acollirà un centre de diàlisi i una àrea destinada a docència, formació i recerca.

La posada en marxa del nou centre de diàlisi, que disposarà de 30 places, suposarà el desdoblament del centre de diàlisi de l’Hospital Sant Antoni Abat, que presta actualment el servei per a tota la població del sector sanitari Alt Penedès i Garraf, i permetrà, per tant, donar un servei més pròxim a la població de l’Alt Penedès reduint els seus desplaçaments.

El pressupost total d’aquesta obra s’estima en més de 5 milions d’euros i els treballs començaran abans de l’estiu.

En aquest hospital també s'ampliarà l'Àrea de Rehabilitació i es crearà un nou espai per a l'Àrea d'Endoscòpies, entre altres actuacions.

Ampliacions i reformes als hospitals de Sant Camil i Sant Antoni Abat

Pel que fa als altres dos hospitals del consorci, a l’Hospital Residència Sant Camil s’hi ampliarà el nombre de llits a les àrees d’hospitalització i de crítics, inclosa l’UCI, l’hospital de dia i l’atenció intermèdia. També es preveu incrementar la capacitat de les urgències, el bloc obstètric, les consultes externes i els gabinets d’exploracions complementàries. El pla de remodelació d’aquest centre també inclou les obres que ja s’estan executant al bloc quirúrgic, amb l’objectiu d’ampliar el nombre de quiròfans dels tres actuals a cinc.

Per últim, a l’Hospital Sant Antoni Abat s’hi realitzarà una reforma integral, remodelant el bloc quirúrgic, l’àrea d’urgències, la unitat de diàlisi i totes les unitats de l’àrea sociosanitària.

4  

Imatges

Salut destinarà 48 milions d'euros a l'ampliació i reforma dels hospitals del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf

Salut destinarà 48 milions d'euros a l'ampliació i reforma dels hospitals del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf 558741

Salut destinarà 48 milions d'euros a l'ampliació i reforma dels hospitals del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf

Salut destinarà 48 milions d'euros a l'ampliació i reforma dels hospitals del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf 452776

Salut destinarà 48 milions d'euros a l'ampliació i reforma dels hospitals del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf

Salut destinarà 48 milions d'euros a l'ampliació i reforma dels hospitals del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf 508044

Salut destinarà 48 milions d'euros a l'ampliació i reforma dels hospitals del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf

Salut destinarà 48 milions d'euros a l'ampliació i reforma dels hospitals del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf 585539